Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atsisakė sankcionuoti mažesnę nei įstatymo numatytą nuobaudą „Sodros“ direktoriaus pavaduotojui

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas atsisakė sankcionuoti Viešųjų pirkimų tarnybos prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės gruodžio 15 d. nutarimu priimtą sprendimą skirti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos direktoriaus pavaduotojui Mindaugui Strumskiui švelnesnę nuobaudą, nei numato Administracinių teisės pažeidimų kodeksas.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Sodra

Teismo išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad  Viešųjų pirkimų tarnybos gruodžio 15 d. priimtu nutarimu M.Strumskis buvo nubaustas už viešųjų pirkimų tvarkos pažeidimą skelbiant konkursą kompiuteriams pirkti. Šis administracinis teisės pažeidimas užtraukia baudą nuo 500 iki 2500 litų.

Nutarimą priėmęs Viešųjų pirkimų tarnybos pareigūnas nutarė skirti M.Strumskiui švelnesnę nuobaudą nei numatyta sankcijoje – įspėjimą. Toks nutarimas turi būti sankcionuotas apylinkės teismo teisėjo. 

 „Pagal baudos skyrimo  nuostatas už pažeidimą skiriamos baudos dydis nustatomas pagal baudos dydžio sankcijoje minimumo ir maksimumo vidurkį, atsižvelgiant į atsakomybę lengvinančias bei sunkinančias aplinkybes. Mažesnė nei įstatymo numatyta administracinė nuobauda gali būti skiriama tik ypatingais, išimtiniais atvejais, kai nustatomas kompleksas faktinių duomenų, bylojančių asmens, kurio atžvilgiu taikomos administracinio poveikio priemonės, naudai. 

Tai, kad asmuo prisipažįsta padaręs pažeidimą ir gailisi, švelnina jo atsakomybę ir pagal administracinės nuobaudos skyrimo taisykles leidžia taikyti jam mažiausią sankcijoje numatytą nuobaudą,  tačiau nėra pagrindas taikyti mažesnę, nei įstatymas numato, nuobauda“,  – rašoma teismo priimtoje nutartyje.

Teismo nuomone, Viešųjų pirkimų tarnybos nutarime yra nurodyta viena pažeidėjo atsakomybę lengvinanti aplinkybė – prisipažino ir gailisi padaręs pažeidimą. Nei ši, nei kitos nutarime nurodytos aplinkybės (Viešųjų pirkimų įstatymą pažeidžiantis viešo pirkimo būdas buvo pasiūlytas ir jo sąlygos buvo parengtos ne Viešojo pirkimo komisijos pirmininko M.Strumskio, o kitų šios komisijos narių) nėra laikytinos išskirtinėmis aplinkybėmis, kurios gali būti vertinamos pažeidėjo naudai kaip ypač švelninančios jo atsakomybę. Švelnesnės nuobaudos skyrimo motyvai nutarime yra nurodyti deklaratyviai, neatskleidžiant, kodėl skirti sankcijoje numatytą nuobaudą M.Strumskiui yra neteisinga ir neprotinga. 

 Ši nutartis neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius