Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atsivertė savo vaikus į šulinį įmetusio Kėdainių rajono gyventojo bylą

Kauno apygardos teismas pirmadienį pradėjo svarstyti savo vaikus į šulinį Kėdainių rajone įmetusio Aurelijaus Bero bylą – teismo prašoma paskirti vyrui priverstinį gydymą.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Bylos nagrinėjimą nuspręsta atidėti, į jį neatvykus psichiatrijos tarnybos ekspertei. Taip pat į jį kviesta nukentėjusioji, ji apie teismo posėdį informuota, tačiau neatvyko.

Kitas posėdis numatytas spalio 6 dieną.

A.Bero psichinę būklę tyrę Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos ekspertizės specialistai nustatė, kad tiek sausio 2 dieną įvykdyto nusikaltimo metu, tiek vėliau A.Beras negalėjo suprasti savo veiksmų esmės ir už juos atsakyti.

Ekspertizės išvadomis, vyrui reikalingas priverčiamųjų medicinos priemonių taikymas, rekomenduojamas stacionarus stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis. A.Beras iki teismo sprendimo yra gydomas, teismo posėdžiuose jis nedalyvauja.

Įtarimų dėl A.Bero psichinės būklės kilo vos jį sulaikius: areštinėje uždarytas vyras elgėsi neadekvačiai, jo duodami parodymai buvo nenuoseklūs ir nelogiški.

„Areštinėje jis tapo neadekvatus, darė veiksmus, kurių sveikas žmogus nelabai darytų: plėšė nuo savęs drabužius, tiesiogine prasme dantimis graužė kameros sienas, atneštą maistą kišo į įvairias kūno vietas, lakstė nuogas“, – žurnalistams yra pasakojęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-jo skyriaus viršininkas Valdas Buinickas.

Kaip anksčiau yra sakęs bylos tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas, byloje yra pakankamai duomenų, kurie pagrindžia A.Bero kaltę.

Prokuroras yra minėjęs, jog alkoholis turėjo įtakos kaltinamojo psichiniams sutrikimams.

Sausio 2-ąją, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Kėdainių rajone esančiame Saviečių kaime 1979 metais gimęs A.Beras smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įtariama, įmetė į kieme esantį šulinį. Vaikai per kelias minutes žuvo paskendę ir sušalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius