-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: chemijos mokytoją užpuolęs kaimynas – nepakaltinamas

Nepakaltinamas – tokį verdiktą teismas paskelbė daugiabučio laiptinėje Klaipėdoje peiliu mokytoją sužalojusiam kaimynui. Nukentėjęs Nerijus Dzingelevičius neslėpė nusivylimo: liko nenagrinėtas jo civilinis ieškinys, nerimauja, kad kaimynas netrukus vėl bus laisvėje.
Chemijos mokytojui, užpultam neprognozuojamo kaimyno, Nerijui Dzingelevičiui neišvengiamai reikės ir plastinių operacijų.
Chemijos mokytojui, užpultam neprognozuojamo kaimyno, Nerijui Dzingelevičiui neišvengiamai reikės ir plastinių operacijų. / Asmeninio archyvo nuotr.

Nerijus Dzingelevičius buvo užpultas savo namų laiptinėje nepažįstamo kaimyno. Vyras nė iš šio, nė iš to puolė lifte peiliu. Gindamasis jaunas mokytojas rankomis dangstė veidą, todėl pavyko išsaugoti gyvybę, tačiau pasekmes jaučia iki šiol.

Ir ketvirtadienį jis skubėjo pas medikus į reabilitaciją.

Nelaimė nutiko šių metų kovą viename Klaipėdos daugiabučių.

Sužalotas jaunas chemijos mokytojas mokslo metų taip ir neužbaigė. Kurį laiką jis gydėsi ligoninėse, mokėsi iš naujo rašyti, nes peiliu buvo perrėžta dešinė ranka.

52-ejų kaimynas buvo suimtas, paguldytas į psichiatrijos ligoninę, o byla persikėlė į teismą.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Pedagogas Nerijus Dzingelevičius po patirto užpuolimo laiptinėje dabar priverstas minti teismų slenksčius. Prokuroras siekia, kad jį užpuolęs kaimynas būtų gydomas priverstinai.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Pedagogas Nerijus Dzingelevičius po patirto užpuolimo laiptinėje dabar priverstas minti teismų slenksčius. Prokuroras siekia, kad jį užpuolęs kaimynas būtų gydomas priverstinai.

Turės gydytis

Ketvirtadienį buvo priimta nutartis: kaimynas – nepakaltinamas, jam paskirtas priverstinis medicininių priemonių taikymas sustiprinto stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje.

Byloje nustatyta, kad 52-ejų vyras mokytojui mažiausiai devynis kartus smogė peiliu, dar keturis – nenustatytu kietu buku daiktu.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis savo kaltės nepripažino, teigė, kad iš savo buto išėjęs nebuvo, nukentėjusiojo nepažįsta ir nieko nesužalojo.

Civilinis ieškinys – nenagrinėtas

Apklausos metu vyrui pradėjus kalbėti neadekvačius dalykus apklausa buvo nutraukta, jam paskirta teismo psichiatrijos ekspertizė.

Apygardos teismas konstatavo, kad vyras dėl jam diagnozuoto psichikos sutrikimo negali stoti prieš teismą ir duoti paaiškinimų, tačiau tai, kad būtent jis pasikėsino nužudyti nukentėjusįjį, patvirtina byloje surinkti įrodymai, tarp jų ir Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialisto išvados.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nerijus Dzingelevičius
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nerijus Dzingelevičius

Įvertinęs nurodytas aplinkybes, teismas padarė išvadą, kad kaltinamasis pasikėsino nužudyti nukentėjusįjį būdamas nepakaltinamas.

Spręsdamas klausimą dėl nukentėjusiajam nusikalstama veika padarytos žalos atlyginimo, teismas nurodė, kad žalos, padarytos nepakaltinamo asmens veika, atlyginimo klausimas negali būti sprendžiamas baudžiamojoje byloje.

Pagal Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas baudžiamajame procese sprendžiami žalos atlyginimo klausimai tik tada, kai ta žala yra padaroma pakaltinamo asmens padaryta nusikalstama veika. Tuo tarpu baudžiamojo įstatymo uždrausta veika, padaryta nepakaltinamo asmens, nėra nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, kadangi nėra visų jo sudėties požymių.

Nukentėjusiojo civilinis ieškinys paliktas nenagrinėtas baudžiamajame procese.

Išleido tūkstančius

N.Dzingelevičius teigė, kad vien advokato išlaidos siekė 5 tūkst. eurų. Gydymui vyras išleido apie 13 tūkst. eurų. Šeima žurnalistams yra pasakojusi, kad teko parduoti ir automobilį.

15min pakalbinti Dzingelevičiai apgailestavo dėl tokios baigties ir dar nežinojo ar yra prasmės toliau ieškoti teisybės teismuose.

„Man baisu, kad toks žmogus gali po kelių metų išeiti į laisvę ir vėl ką nors nuskriausti. Juk matėme kaip Kėdainių rajone vaikus nužudęs tėvas po kelių metų buvo išleistas“, – stebėjosi pedagogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius