Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas dar kartą nagrinės tarnyba piktnaudžiavusio Panevėžio pareigūno bylą

Panevėžyje vėl bus atversta du kartus apeliacinės instancijos teismo išteisinto panevėžiečio valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos pareigūno, kaltinto piktnaudžiavimu tarnyba siekiant asmeninės naudos, baudžiamoji byla. Dar kartą iš naujo ji bus nagrinėjama Aukščiausiojo Teismo, antrą kartą dėl tos pačios bylos patenkinusio prokurorų skundą, nutarimu.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aukščiausiasis Teismas, patenkinęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Mindaugo Rimkaus kasacinį skundą, panaikino Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos 2012 m. vasario 15 d. nuosprendį.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnais baigę tyrimą dėl Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos vyriausiojo specialisto piktnaudžiavimo tarnyba siekiant asmeninės naudos, šią nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamąją bylą nagrinėti pirmosios instancijos teismui buvo perdavę prieš ketverius metus. 

Bylos duomenimis, Panevėžio apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos vyriausiasis specialistas R.S., patikrinęs mieste ir rajone esančių patalpų priešgaisrinę būklę ir radęs trūkumų, savininkams rekomenduodavo sudaryti sutartis dėl priešgaisrinės saugos sistemų įrengimo ir techninės priežiūros tik su viena akcine bendrove.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad pirmosios instancijos teismas, patvirtinęs prokurorų kaltinimus, buvo pripažinęs R.S. kaltu ir konstatavęs, kad jis, būdamas valstybės tarnautoju – priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnu ir vykdydamas tarnybines pareigas priešgaisrinės priežiūros srityje, pažeidė teisės aktų reikalavimus, priešingais tarnybai interesais pagal iš anksto sugalvotą planą kartu su kitu asmeniu įsteigė uždarąją akcinę bendrovę  ir pasinaudodamas tarnybine padėtimi ją protegavo, padėdavo bendrovei gauti užsakymus ir vystyti pastovią gamybinę veiklą už neteisėtą atlygį įvairiomis paslaugomis ir materialinėmis vertybėmis.

Kasacinį skundą parašę Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai  dar kartą prašė panaikinti nepagrįstą apygardos teismo apeliacinės instancijos nutartį, ir Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs skundą, pripažino prokurorų argumentus teisiškai pagrįstais, konstatavo, kad buvo padaryti esminiai baudžiamojo proceso nuostatų pažeidimai, byla buvo nepatikrinta tiek, kiek to prašė prokurorai.

Prokurorų argumentai įtikino Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegiją, kad Panevėžio apygardos teismui kaip apeliacinei instancijai priimti teisingą sprendimą sukliudė tai, jog nebuvo tinkamai išnagrinėti visi byloje pateikti įrodymai ir aplinkybės.

Ikiteisminį tyrimą dėl statutinio valstybės tarnautojo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, jį organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. 

Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi arba viršijęs įgaliojimus, siekdamas turtinės ar kitokios asmeninės naudos, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius