-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: DNB galėjo piktnaudžiauti klientų pasitikėjimu

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė DNB banko skundą ir paliko galioti Vertybinių popierių komisijos sprendimą, kuriame teigiama, kad bankas, platindamas su akcijų indeksais ir kitu turtu susietas obligacijas (SASO), galėjo piktnaudžiauti klientų pasitikėjimu.
„DnB Nord“
„DnB Nord“ / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Be to, Lietuvos Respublikos vertybinių popierių komisijos vertinimu, AB DNB bankas nebuvo pasirengęs teikti tokio pobūdžio paslaugų, kadangi neturėjo tam reikiamų procedūrų, tvarkos ir pakankamai kvalifikuoto personalo, nesiekė įsitikinti, ar banko platinamas produktas atitinka neprofesionalių klientų interesus.

Dėl suėjusio senaties termino Lietuvos Respublikos vertybinių popierių komisija netaikė bankui poveikio priemonių, tačiau viešai pasakė savo nuomonę dėl banko veiksmų vykdydama pareigą užtikrinti veiksmingą finansinių priemonių rinkų veikimą ir investuotojų apsaugą.

Teismas AB DNB banko argumentus, kuriais buvo siekiama panaikinti ginčijamą sprendimą, atmetė kaip nepagrįstus, o minėtą Lietuvos Respublikos vertybinių popierių komisijos sprendimą paliko galioti. Kadangi byla buvo nagrinėjama uždarame teismo posėdyje, teismo sprendimo motyvai viešai neskelbiami.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo priėmimo ir paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam  administraciniam  teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius