-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas ėmėsi trumpai, bet įspūdingai siautėjusios Alytaus mafijos bylos (nuotraukos, video)

Vilniaus apygardos teisme trečiadienį buvo bandoma imtis didelės baudžiamosios bylos, kurioje 7 asmenų gauja laukia nuosprendžio dėl praėjusiais metais Alytuje padarytų sunkių nusikaltimų, tarp jų – žmogaus sprogdinimo.
Keturi kaukėti pareigūnai saugojo abu brolius Bušinskus, kuriems taip pat leista dėvėti kaukes.
Keturi kaukėti pareigūnai saugojo abu brolius Bušinskus, kuriems taip pat leista dėvėti kaukes. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Teismas Alytus

Trečiadienio rytą Vilniaus apygardos teismo didžiojoje posėdžių salėje netrūko įspūdingų vaizdų. Du kaltinamuosius brolius, kurių veidus slėpė kaukės, atlydėjo keturi kaukėti pareigūnai. Dar mažiausiai dešimt nekaukėtų konvojaus pareigūnų į teismą atvežė kitus 4 kaltinamuosius, kurie teismo taip pat laukia už grotų. Septintasis Alytuje siautėjusios grupuotės pagalbininkas yra laisvėje, todėl į posėdį atvyko be palydos ir antrankių.

Į posėdį atvyko ir penki kaltinamuosius ginantys advokatai, nukentėjusieji, būrelis žiūrovų bei žiniasklaidos atstovų.

Sprogdino, žalojo žmones

Praėjusią vasarą Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu šiam Vilniaus apygardos teismui perduota Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente baigta baudžiamoji byla.

Šioje byloje sunkiais sveikatos sutrikdymais, viename iš epizodų – kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu (Baudžiamojo kodekso 135 str. 1 d. ir 135 str. 2 d. 7 p.), neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis (Baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d. ir 2 d.), svetimo turto sunaikinimu visuotinai pavojingu būdu (Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d.), neteisėtu laisvės atėmimu (Baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d.) ir itin žiauriai asmeniui padarytu nesunkiu sveikatos sutrikdymu (Baudžiamojo kodekso 138 str. 2 d. 6 p.) kaltinami septyni Lietuvos piliečiai.Gauja žalojo žmones ir jų likimus. Viename iš bylos epizodų kaltinimai yra pateikti dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu – sprogdinant. Alytiškiams taip pat inkriminuojamas neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, svetimo turto sunaikinimas visuotinai pavojingu būdu, neteisėtas laisvės atėmimas ir itin žiauriai asmeniui padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Tai lyderiu laikomas Deividas Eidukevičius bei Aurimas Dusevičius, Modestas Milkevičius, Žydrūnas Kuniutis, Andrius Pisaravičius, taip pat broliai Tomas ir Donatas Bušinskai.

Abu broliai į šios dienos teismo posėdį buvo atvesti su kaukėmis. „Tokios yra šios baudžiamosios bylos aplinkybės“, – mįslingai aiškino bylą kuruojantis prokuroras.

Kaltinamieji skirtingos bendrininkavimo sudėties nusikaltimus darė Alytuje 2009-ųjų kovo–balandžio mėnesiais. Keturiems kaltinamiesiems pritaikyta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Generalinė prokuratūra šį ikiteisminį tyrimą perėmė 2009 m. balandžio mėnesį, kai Alytuje naudojant nelegalius šaunamuosius ginklus vienas po kito pasipylė nusikaltimai, per juos sunkiai sužalota žmonių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai kartu su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus ir Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais.

Griežčiausia sankcija už sunkiausią iš padarytų nusikaltimų yra laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki dvylikos metų, rašyta Generalinės prokuratūros išplatintame pranešime.

Keli teisti net 6 kartus

Šios dienos posėdyje teismas nustatė visų kaltinamųjų asmenybes.

Paaiškėjo, kad lyderis D.Eidukevičius (gim. 1977 m.) iki suėmimo gyveno Londone, kur, kaip pats sakė, vienoje parduotuvėje oficialiai dirbo vadybininku. Jis baigęs 9 klases, lig šiol du sykius teistas.

Nuo dviejų iki šešių kartų teisti ir kiti kaltinamieji. Daugiausia kartų – šešis – prieš teismą lig šiol stojo Ž.Kuniutis ir Tomas Bušinskas.

Bylą nutarta nagrinėti skaldant epizodais. 15min.lt žiniomis, dalis kaltinamųjų savo kaltę neigia, kiti bent iš dalies pripažįsta.

Trečiadienį bylos nagrinėjimą teko atidėti net iki gruodžio 23 dienos, nes į posėdį neatvyko du kaltinamuosius ginantys advokatai.

„Man sunku važinėt!“ – tokius planus bandė užprotestuoti vienas iš nukentėjusiųjų ir siūlė šiandien paliudyti bylos aplinkybes. „Negalim tęsti dabar“, – apgailestavo teisėja Laureta Ulbienė.

„Tada visai neatvažiuosiu, bus geriausiai“, – nusivylimo neslėpė vyriškis. Tačiau teisėja mandagiai paprašė jo taip nemąstyti ir nesielgti.

VIDEO: 15min.lt - Alytiškiškių gaujos byla teisme

 

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Kaltinamuosius į teismą atvežė įspūdingos konvojaus pareigūnų pajėgos.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Kaltinamuosius į teismą atvežė įspūdingos konvojaus pareigūnų pajėgos.

 

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Alytiakių gaujos baudžiamoji byla
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Alytiškių gaujos baudžiamoji byla

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius