Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas įpareigojo Šiaulių miesto savivaldybę grąžinti netinkamai panaudotas lėšas

Vilniaus apygardos administracinis teismas paliko galioti valstybės kontrolieriaus 2010 m. priimtą sprendimą, kuriuo Šiaulių miesto savivaldybė buvo įpareigota grąžinti į valstybės biudžetą ne pagal paskirtį panaudotus daugiau nei 2,3 mln. Lt mokinio krepšelio lėšų. Teismas konstatavo, kad Valstybės kontrolės priimtas sprendimas buvo teisėtas ir pagrįstas, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Pinigai
Pinigai / Laikraščio „15 minučių“ nuotr.

Finansinio audito 2010 m. metu nustatyta, kad Šiaulių miesto mokyklose ir gimnazijose daugiau nei 2,3 mln. Lt mokinio krepšelio lėšų, skirtų mokytojų darbo užmokesčiui ir ugdymui reikalingoms priemonėms įsigyti, panaudota ne pagal tikslinę paskirtį.

Šiaulių miesto savivaldybė pažeidžiant teisės aktų reikalavimu panaudotas mokinio krepšelio lėšas iki 2013 m. rugsėjo pabaigos privalės dalimis grąžinti į valstybės biudžetą.

Valstybės kontrolė netinkamai 2010 m. panaudotas mokinio krepšelio lėšas buvo įpareigojusi grąžinti ir Vilniaus miesto bei Vilniaus rajono savivaldybes. Pastarajai apskundus valstybės kontrolieriaus sprendimą, pirmosios instancijos teismas savivaldybės skundą pripažino nepagrįstu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius