Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas išgirdo Juozą Petraitį: prokuratūra įpareigota nevilkinti tyrimo dėl galimų šio turtuolio aferų

Ikiteisminį tyrimą milijonieriaus Juozo Edvardo Petraičio atžvilgiu atliekantys pareigūnai įpareigoti jį užbaigti per du mėnesius.
Juozas Edvardas Petraitis
Juozas Edvardas Petraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Buvęs kandidatas į Lietuvos prezidentus, žinomas Australijos lietuvis 53 metų J.E.Petraitis teisme švenčia nedidelę pergalę.

Penktadienio popietę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas paskelbė, jog milijonieriaus ir jo gynėjo advokato Gedimino Bukausko skundą dėl pernelyg ilgo ikiteisminio tyrimo tenkina iš dalies.

Prokuratūros kontroliuojami Vilniaus apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai ikiteisminį tyrimą privalo užbaigti iki šių metų gegužės 18 dienos.

Šią nutartį paskelbusi teisėja Nida Vigelienė pažymėjo, kad nepaisant ilgos ikiteisminio tyrimo trukmės jo vilkinimo požymių nenustatyta. Šią bylą kuruojanti prokurorė Vilma Gužaitė teismą įtikino, kad procesas užsitęsė dėl objektyvių priežasčių. Kokios jos, neatskleidžiama, motyvuojant neskelbtina su ikiteisminio tyrimo paslaptimis susijusia informacija. Visiškai ir tučtuojau nutraukti tyrimo, kaip to pageidavo J.E.Petraitis, teismas nemato pagrindo.

Šiandienę teisėjos N.Vigelienės nutartį abi šalys turi teisę per 7 dienas apskųsti aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui. Prokurorė V.Gužaitė 15min.lt po posėdžio sakė nežinanti, ar svarstys tokią galimybę, nes dar nespėjo perskaityti milijonieriaus ir jo gynėjo skundą iš dalies tenkinusio teismo motyvų.

Kaip jau rašė 15min.lt, prieštaringos reputacijos verslininką J.E.Petraitį „dėl visko, ko tik įmanoma“ Lietuvos pareigūnams yra apskundęs buvęs įtariamojo verslo partneris iš Danijos Andersas Bjerggaardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius