Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas kaltu dėl cigarečių kontrabandos pripažino buvusį Vilniaus policijos vadovą Eriką Kaliačių

Vilniaus rajono apylinkės teismas penktadienį kaltu dėl cigarečių gabenimo kontrabanda administracinėje byloje pripažino buvusį Vilniaus miesto policijos vadovą Eriką Kaliačių. Jam skirta 5 tūkst. litų piniginė bauda.
Erikas Kaliačius
Erikas Kaliačius / „Scanpix“ nuotr.

Teismas taip pat konfiskavo kontrabanda gabentas cigaretes ir SEB lizingui priklausantį automobilį „Volkswagen Toaureg“, kuriuo ekskomisaras gabeno kontrabandines cigaretes. Mašinos teisėta naudotoja buvo E.Kaliačiaus sesuo Marija Mičiūnienė. Moteris, įvykį, nutikusį broliui, laiko šeimos nelaime ir jam jokių teisme pretenzijų neturi, supranta ir atleidžia.

Administracinės bylos duomenimis, šią vasarą visureigio „Volkswagen Toaure“ bagažinėje, po galinė sėdyne ir po atsarginiu ratu gabenti 437 pakeliai baltarusiškų cigarečių.

E.Kaliačiui grėsė piniginė bauda nuo nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų su kontrabandos daiktų konfiskavimu.

„Įstatymas leidžia konfiskuoti nepriklausomai nuo to, kam nuosavybės teise priklauso. Pripažinta, kad šiuo atveju automobilio konfiskavimas yra pagrįstas ir atitinkantis ATPK 26 ir 30 straipsnio reikalavimus ir proporcingas padarytai veikai, būtinas administracinei nuobaudai keliamiems prevenciniams tikslams pasiekti ir nepažeidžia teisingumo principo“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Ligita Dargvainytė.

Vilniaus rajono apylinkės teismo nutarimas nėra galutinis – per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Buvęs Vilniaus policijos vadovas 2006 metais buvo nuteistas už piktnaudžiavimą tarnyba ir areštantų išnaudojimą privatiems reikalams. Vilniaus miesto 3 – iojo apylinkės teismo paskelbtu nuosprendžiu E.Kaliačiui buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Prokuratūros kaltinamajame akte rašoma, kad į E.Kaliačiaus sodybą Vilniaus rajone, Svironių viensėdyje, areštantai vežti nuo 2000 – ųjų rugsėjo iki 2002 – ųjų spalio. Prokuratūros duomenimis, ten jie kasė duobes, barstė juodžemį, valė vandens telkinį, genėjo medžių šakas, kirto krūmus, rovė medžių šaknis, pjovė malkas, klojo plyteles ir atliko kitus darbus.

E.Kaliačius turėjo nemalonumų ir su statybų inspektoriais – kaip skelbta spaudoje, 2009 metų pabaigoje buvo nugriauta savavališkai pastatyta buvusio sostinės policijos vadovo E.Kaliačiaus sodyba Vilniaus rajono Svironių kaime.

E.Kaliačius Vilniaus policijai vadovavo nuo 1999 iki 2005 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius