Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas konfiskavo neblaivaus vairuotojo automobilį

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, už pakartotinį transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam ir neturinčiam teisės vairuoti bei vairavimą neapsidraudus transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, nubaudė A.T. (g. 1970 m.) 20 parų administraciniu areštu ir konfiskavo jo automobilį „Ford Siera“ A.T. nubaustas už tai, kad 2010 metų vasario 7 dieną Kalvarijų gatvėje, Vilniuje, neblaivus (2,68 prom. alkoholio) ir neapsidraudęs transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, vairavo automobilį „Ford Siera“.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Konfiskavimas Ford

Praėjusių metų rudenį A.T. teismo jau buvo nubaustas už automobilio vairavimą neblaiviam, jam buvo skirta piniginė bauda, teigiama pranešime spaudai.

Anot administracinio teisės pažeidimo protokolą surašiusių pareigūnų, vasario 7 dieną buvo gautas pranešimas apie iš kiemo išvažiuojantį automobilį, kurio vairuotojas, kaip įtariama, yra neblaivus. Patikrinus jo vairuotoją, šis pateikė asmens tapatybės kortelę bei pasakė, kad vairuotojo pažymėjimo neturi (pažymėjimas jam niekada nebuvo išduotas). Nuo vairuotojo A.T. sklido stiprus alkoholio kvapas, todėl jis buvo pristatytas į komisariatą, kur jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. A.T. pažeidimų neginčijo, elgėsi ramiai.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK) numato, kad pakartotinis transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems arba apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų užtraukia vairuotojams teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 3 iki 4 metų su transporto priemonės konfiskavimu, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, administracinį areštą nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius