Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismas leido mėnesiui suimti „Etransport“ valdančios įmonės akcininką G.Kukalį

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienio vakarą leido mėnesiui suimti taksi ir pavežėjimo paslaugų tiekėją „Etransport“ valdančios įmonės vienintelį akcininką Gediminą Kukalį.
Taksi 1424
Taksi 1424 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS informavo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė, dar 15 asmenų skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Teisėsauga įtaria, kad Vilniuje įsikūrusi taksi ir pavežėjimo paslaugų tiekėją „Etransport“ valdanti įmonė „Dallis“ šiemet galėjo neapskaityti apie 5 mln. eurų pajamų ir išlaidų, šią savaitę keliuose šalies miestuose atlikta apie 30 kratų taksi paslaugų bendrovių patalpose, įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir transporto priemonėse, sulaikyta 15 asmenų, dar vienas iš įtariamųjų buvo sulaikytas ketvirtadienį. Tarp įtariamųjų – „Etransport“ valdančios įmonės „Dallis“ akcininkas G.Kukalis, taip pat įmonės direktorius Vytas Siniavskis.

Anot teisėsaugos, kratų metu buvo rasti tyrimui svarbūs dokumentai, kompiuterinė technika, apie 400 tūkst. eurų grynųjų pinigų ir brangių juvelyrinių dirbinių, tokių kaip papuošalai ar auksinės monetos.

Tyrimas vyksta dėl galimo sukčiavimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, neteisėto praturtėjimo, dokumentų klastojimo.

„Etransport“ tarp klientų geriau žinoma „ Taksi 1424” pavadinimu. FNTT teigia, kad šis prekės ženklas vienija apie 500 taksi ir pavežėjimo paslaugas teikiančių vairuotojų visoje Lietuvoje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antonis Mikulskis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antonis Mikulskis

Kaip teigė FNTT vadovas Antonis Mikulskis, pareigūnai tyrime kol kas neįžvelgia tiesioginės taksistų ir pavežėtojų atsakomybės, nes šie tikriausiai neįtarė, kokioje sukčiavimo schemoje dalyvavo. Anot pareigūno, schemoje be bendrovės „Dallis“ dalyvavo ir kitos įmonės.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje „Dallis“ nurodė, kad 2016 metais gavo apie 314 tūkst. eurų pajamų ir patyrė beveik 20 tūkst. eurų nuostolį. Pasak A. Mikulskio, tai leidžia įtarti, jog didžioji dalis „Etransport“ veiklos yra sutelkta šešėlyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius