Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas leido suimti čigonų bendrijos prezidento Josifo Tyčinos žmoną, o jį patį prokurorai paleido

Vilniaus apylinkės teismas dviem mėnesiams leido suimti Lietuvos čigonų bendruomenės „Čigonų laužas“ prezidento Josifo Tyčinos žmoną.
Pasak J.Tyčinos, tabore per dešimtmetį mažai kas pasikeitė.
Pasak J.Tyčinos, tabore per dešimtmetį mažai kas pasikeitė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

J.Tyčiną ir jo nepilnametę dukrą prokurorai paleido ir paskyrė kitas kardomąsias priemones. Penktadienį teismas sprendžia klausimą dėl ketvirtojo pareigūnams įkliuvusio asmens suėmimo. Artimai šeimos draugei prokurorai siūlo skirti suėmimą trims mėnesiams.

15min.lt primena, kad pareigūnai, atlikę kratą Vilniaus taboro gyventojų gyvenamosiose patalpose, aptiko 1,5 kg heroino, kurio vertė 300 tūkst. litų, 200 tūkst. litų grynųjų pinigų, 2,5 kg aukso dirbinių, narkotikų fasavimo bei svėrimo priemones.

Per kratas buvo sulaikytas Lietuvos čigonų bendrijos „Čigonų laužas“ vadovas Josifas Tyčina, jo žmona, jų nepilnametė dukra bei artimas šeimai asmuo. Sulaikytieji įtariami organizavę ir vykdę prekybą kvaišalais.

J.Tyčina problemų dėl narkotikų turi ne pirmą kartą.

2011 m. balandžio 19–20 dienomis per surengtą operaciją pareigūnai, atlikę operatyvinius veiksmus, romų tabore ir Vilniaus romų baronu tituluojamo J.Tyčinos namuose, Vilniuje, Eišiškių plente, rado 13 vnt. maišelių su kanapėmis ir jų dalimis, du plastikinius maišelius su milteliais – heroinu (apie 20 gramų), daugiau kaip 32 tūkst. litų įvairiomis kupiūromis bei kitus ikiteisminiam tyrimui reikšmingus daiktus. 

Tęsdami darbą pareigūnai tąsyk sulaikė T.T. (gimusią 1956 m.) ir S.M. (gimusią 1980 m.). 

Sulaikytosios buvo gerai žinomos Vilniaus policijai, ne kartą teistos už disponavimą narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Abi uždarytos į areštinę.

Dar anksčiau, 2008 m. liepą, Vilniaus tabore policijai buvo įkliuvęs Lietuvos čigonų bendrijos „Čigonų laužas“ pirmininko sūnus Arturas Tyčina. Jo automobilyje pareigūnai aptiko bemaž pusę kilogramo miltelių, kuriuose buvo kelios dešimtys gramų gryno heroino.

A.Tyčina teisme neigė kaltę, tačiau teismas 2009 m. jam paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį ir pasiuntė dešimčiai metų už grotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius