-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 22 /13:50

Teismas leido suimti kyšininkavimo byloje įtariamą prokurorę Liliją Balaišienę

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorei Lilijai Balaišienei, įtariamai kyšininkavimu, teismas sekmadienį skyrė kardomąją priemonę – suėmimą iki gruodžio 31 dienos. Tuo tarpu generalinio prokuroro sprendimu pirmadienį pradėtas tarnybinis patikrinimas, prokurorė tyrimo laikotarpiui yra nušalinta nuo pareigų. Teigiama, kad 4 900 eurų kyšis prokurorei per tarpininką buvo duotas, kad teismo nepasiektų buvusio Vilniaus „Ledo rūmų“ direktoriaus Igorio Vinogradovo ekonominių nusikaltimų byla.
Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Lilija Balaišienė
Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Lilija Balaišienė / BFL nuotr.

Ikiteisminis tyrimas dėl prekybos poveikiu ir galimo kyšininkavimo buvo pradėtas generalinio prokuroro sprendimu dar gruodžio 16 dieną.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai atliekantys tyrimą įtaria, kad prokurorė L.Balaišienė susitarė priimti ir netiesiogiai priėmė iš vieno verslininko didelės vertės kyšį už neteisėtą veikimą vykdant savo įgaliojimus.

Kartu su kyšininkavimu įtariama prokurore buvo sulaikyti dar du asmenys, tačiau po apklausų jie paleisti, jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pasak LNK Žinių, kyšis buvo duotas, kad teismo nepasiektų verslininko (buvusio Vilniaus „Ledo rūmų“ direktoriaus Igorio Vinogradovo) ekonominių nusikaltimų byla. Pinigai (4 900 eurų), kurie duoti, kaip kyšis, nerasti.

L.Balaišienė ketino išeiti iš prokuratūros ir jau buvo išlaikiusi advokatūros egzaminą.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusi prokurorė sulaikyta penktadienio pavakare.

Prokurorė dirba Antrajame baudžiamojo persekiojimo skyriuje.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS sakė, kad prokurorė buvo sulaikyta po darbo.

„Žinau dėl ko ir kaip. Šiuo metu į tuos klausimus, kuriuos man užduodate, atsakys ikiteisminis tyrimas. Dirbo labai gerai, pretenzijų nebuvo“, – sakė prokuratūros vadovas.

Tyrimą atlieka STT ir Generalinė prokuratūra.

L.Balaišienė palaikė valstybinį kaltinimą Seimo nario Roko Žilinsko, taip pat buvusio sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjo Dariaus Prialgausko byloje, sukčiavimu įtariamų Rumunijos piliečių, žlugusio Ūkio banko Ukmergės filialo vadovų, kaltinamų piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi, baudžiamosios bylose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius