-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas leido suimti sprogdinimu Rokiškyje grasinusį Saulių Karosevičių dviem mėnesiams

Antradienį Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras prašė miesto apylinkės teismo leisti paskirti griežtą trijų mėnesių kardomąją priemonę-suėmimą Rokiškio rajono gyventojui penkiskart teistam Sauliui Karosevičiui, kuris praėjusį savaitgalį grasino susisprogdinti ir sukėlė pavojų ne tik savo, bet ir specialiųjų tarnybų pareigūnų gyvybei. Teismas prokuroro prašymą tenkino iš dalies: S.Karosevičių leista laikyti suimtą du mėnesius.
Susisporgdinti grasinęs vyras sulaikytas
Susisprogdinti grasinęs vyras sulaikytas / D.Zibolienės nuotr.

S.Karosevičius buvo sulaikytas sekmadienį po sėkmingos antiteroristinės rinktinės „Aras“ ir kitų pareigūnų operacijos. Jis buvo užsibarikadavęs nuomojamose patalpose Obelių seniūnijos Antanašės kaime. Sulaikymo metu rasti sprogmuo ir šaunamasis ginklas.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuojančio Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroro teigimu, S.Karosevičius įtariamas neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis bei pasipriešinimu ir trukdymu pareigūnams atlikti tarnybos pareigas.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskrities VPK pareigūnai.

S.Karosevičius taip pat įtariamas narkotinių medžiagų – kanapių auginimu Rokiškio rajone. Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities VPK pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, numato laisvės atėmimą iki trejų metų, už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis – iki penkerių arba aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius