Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nagrinės bylą dėl Ūkio banko Ukmergės filiale galimai neteisėtai išduotų 1,8 mln. litų kreditų

Vilniaus miesto apylinkės teismui antradienį nepavyko pradėti nagrinėti dabar jau žlugusio Ūkio banko Ukmergės filialo vadovų, kaltinamų piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi, baudžiamosios bylos. Į pirmąjį posėdį susirinkus gausiam proceso dalyviui būriui, paaiškėjo, kad neatvykęs vienas advokatas, kuris tuo pat metu buvo užimtas kitoje byloje.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teisėsaugos pareigūnai įtaria, kad buvęs Ūkio banko Ukmergės filialo valdytojas Vytautas Kukarskis ir jo tuometinė pavaduotoja Jolanta Kanapeckienė, pažeisdami kreditų išdavimo taisykles, bankininkystes principus ir darbines nuostatas, bendrininkavo suteikiant kreditus. Įtariama, kad tokių kreditų suma siekia 1,8 mln. litų.

Abu bako darbuotojai iš pareigų pasitraukė savo noru.

Šioje byloje tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai.

Pasak policijos, ankščiau kartą teistas vilnietis 49 metų Ruslanas Lavrentjevas, veikdamas kartu su bendrininke, kuri jau mirusi, nuo 2005 iki 2009 metų fiktyviai įdarbindavo asmenis bendrovių direktoriais, klastodavo dokumentus bei iš Ūkio banko neteisėtai gaudavo kreditus, kurių bendra suma apie 1,8 mln. litų.

„Buvo kuriamos fiktyvios įmonės, žmonės buvo įkalbami tapti direktoriais, nesuvokdami ką daro, jie pasirašydavo. Kiti imdavo vartotojiškas paskolas. Jie liko su skolomis“, – BNS sakė byloje valstybinų kaltinimą palaikanti prokurorė Lilija Balaišienė.

Įtariama, kad dabar jau mirusi moteris R.Lavrentjevą supažindino su banko darbuotojais. Ši moteris vėliau išvyko į užsienį ir ten mirė nuo ligos. Pareigūnai buvo gavę informacijos, kad už savo veiksmus banko darbuotojai gaudavo atlygį, tačiau to tyrimo metu įrodyti nepavyko ir tai jiems neinkriminuojama.

Be to, R.Lavrentjevas įtariamas iš fizinių asmenų apgaule užvaldęs apie 300 tūkst. litų. Visi kreditai ir sutartys buvo sudaromos fiktyvių, nemokių, juridinių asmenų vardu, o pasirašydavo dokumentus fiktyvūs tų įmonių direktoriai. Didžioji dalis įmonių jokios veiklos nevykdė ir buvo steigiamos būtent sukčiavimams daryti. Vėliau pareigūnams išnarpliojus nusikaltimų schemą ir sujungus ankščiau atskirai tirtus ikiteisminius tyrimus, nustatytas jų organizatorius.

Įtariama, kad, siekdamas išsisukti nuo teisingumo, R.Lavrentjevas darė neteisėtą poveikį šios bylos liudytojams, jis suimtas ir laukia teismo Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Byloje keturiems asmenims pateikti įtarimai dėl sukčiavimo užvaldant didelės vertės turtą, dokumentų klastojimo ir disponavimo suklastotais dokumentais, aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo bei piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Šį ikiteisminį tyrimą sudaro 25 tomai medžiagos, kurioje surinkta įrodymų dėl 31 nusikalstamos veikos. Toliau bylą teismas ketina nagrinėti spalio 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius