-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nepatikėjo Kęstučio Žemkausko pasaka, kad moters lavoną prie jo buto kažkas paliko

Aukštesnysis teismas patvirtino kaltinimus moters gyvybę atėmusiam panevėžiečiui Kęstučiui Žemkauskui. Beje, nors Lietuvos apeliacinis teismas šį iškart įsiteisėjusį nuosprendį paskelbė dar birželio 20 dieną, Generalinės prokuratūros atstovai prisiruošė pranešti šią „naujieną“ visuomenei tik liepos 22 d.
Antrankiai
Antrankiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Lietuvos apeliacinis teismas, už itin žiaurų moters nužudymą atmetęs nuteistojo Kęstučio Žemkausko skundą, paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo šis 53 panevėžietis buvo nuteistas 15 metų laisvės atėmimu.
 
Panevėžio apygardos teismas patvirtino prokurorų kaltinimus K.Žemkauskui dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis ir kritiškai vertino teisiamojo parodymus apie tai, kad nužudytos moters lavonas prie jo buto durų pateko jam nežinomu būdu.
 
Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Jelenos Sabaliauskienės teigimu, šioje byloje surinkti duomenys ir specialistų išvados padėjo įrodyti, kad negailestingai smurtavęs prieš nukentėjusiąją, vyras įvykdė labai sunkų nusikaltimą ir yra moters mirties kaltininkas. Atsakomybės siekusio išvengti kaltinamojo parodymai buvo paneigti byloje surinktais ir teisiamajame posėdyje kruopščiai ištirtais įrodymais.
 
Pasak valstybės kaltintojos, tam, kad būtų paneigtos mirties kaltininko keliamos versijos, į teismą buvo kviečiamas teismo medicinos specialistas, įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai, parodymus davė ir ikiteisminį tyrimą atlikusi tyrėja.
 
Panevėžio apskrities VPK pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, prieš du metus viename Panevėžio miesto bute nuo alkoholio apsvaigęs K.Žemkauskas dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio žiauriai sumušė į namus pasikviestą viešnią ir ją kankino.
 
Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė kankindamas ar kitaip itin žiauriai, numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos, primenama Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius