Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nurodė grąžinti į darbą neblaivų už vairo sulaikytą STT operatyvininką

Neblaivus už vairo sulaikytas ir dėl to iš darbo atleistas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) operatyvininkas Mindaugas Zalepūga į tarnybą bando grįžti per teismus.
Teismo nuosprendis
Teismo nuosprendis / Photos.com nuotr.

Tuo tarpu Vilniaus apygardos administracinis teismas už vairo sėdusio neblaivaus pareigūno veiksmus prilygino vos ne didvyriškam poelgiui, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Teismas panaikino STT direktoriaus Žimanto Pacevičiaus įsakymą, kuriuo 31 metų M.Zalepūga už pareigūno vardo kompromitavimą buvo atleistas iš darbo. Nurodyta operatyvininką grąžinti į ankstesnes pareigas.

STT vadovas Ž.Pacevičius šį sprendimą apskundė Vyriausiajam administraciniam teismui.

STT Vilniaus valdybos operatyvinės veiklos skyriaus vyriausiąjį specialistą M.Zalepūgą kelių policininkai apie 5 valandą ryto sustabdė sostinės Rasų gatvėje.
 
Automobilį „Chrysler Town Country“ vairavęs pareigūnas į alkoholio matuoklį pripūtė 1,6 promilės.

Po kelių dienų Vilniaus trečiasis apylinkės teismas M.Zalepūgai paskyrė 2 tūkstančių litų baudą ir dvejiems metams atėmė teisę vairuoti automobilį.

Apie savo darbuotojo poelgį ilgai nieko nežinojo ir STT vadovybė. Tik praėjus septyniems mėnesiams informacijos apie girtą vairuotoją gavęs STT saugumo skyrius kreipėsi į tarnybos direktorių Ž.Pacevičių.

Apie tai sužinojęs M.Zalepūga pasiprašė savo noru atleidžiamas iš darbo. Tačiau Ž.Pacevičius šio prašymo nepatenkino. Jis davė nurodymą dėl M.Zalepūgos elgesio atlikti tarnybinį patikrinimą

Po dešimties dienų tyrėjai pateikė išvadą, jog operatyvininkas savo veiksmais pažemino pareigūno vardą ir tarnybos autoritetą. Išvadoje nurodyta, kad jokio tarnybinio būtinumo vairuoti automobilį išgėrus nebuvo. STT vadovo įsakymu M.Zalepūga buvo atleistas iš pareigų.

Tokį STT direktoriaus įsakymą M.Zalepūga apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui.
Atleistas pareigūnas teigė, kad jam paskirta bausmė – neproporcingai didelė, kad kiti daug šiurkščiau prasižengę STT pareigūnai atsiperka švelnesnėmis baudomis.

Nors savo ieškinyje M.Zalepūga tvirtino, kad įvykęs incidentas su jo tarnyba nieko bendra neturi, teisminio nagrinėjimo metu jo pozicija iš esmės pasikeitė.

Ieškovas ėmė tvirtinti vykdęs specialią savo vadovybės užduotį. Tokią poziciją palaikė ir liudyti į posėdį pakviestas STT Vilniaus valdybos viršininkas Vaidas Skirmantas.

Aukštas pareigūnas teisme ėmė kalbėti, jog operatyvininkams esą tenka girtauti, nes tik taip pavyksta iš reikalingų asmenų gauti vertingos informacijos.

V.Skirmantas tvirtino, kad ir M.Zalepūga tą vakarą alkoholį vartojęs su vienu tokiu žmogumi, kurį reikėjo įkalbėti atlikti tam tikrus veiksmus.

Išgėręs M.Zalepūga esą negalėjo be priežiūros palikti savo automobilio, nes jame buvo įmontuota speciali įranga.
Teismo sprendime tvirtinama, jog M.Zalepūga turėjo imtis skubių priemonių, kad apsaugotų automobilį, kuriame buvo įmontuota speciali technika.

„M.Zalepūgos veiksmais buvo siekiama ne žeminti STT autoritetą arba ją kompromituoti, o atvirkščiai – apsaugoti tarnybą nuo galimos kompromitacijos“, – teigiama teismo sprendime.

Teisėjas panaikino STT direktoriaus įsakymą atleisti M.Zalepūgą iš tarnybos kaip nepagrįstą ir įpareigojo jį grąžinti į buvusias pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius