-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 30 /16:04

Teismas nusprendė suimti Kaune vyrą nužudžiusius ir kūną į konteinerį įmetusius įtariamuosius

Kauno apylinkės teisme ketvirtadienį po pietų buvo sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonėms vyrams, įtariamiems kauniečio nužudymu. Teismas leido du kauniečius suimti maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui.
Įtariamasis atvesdintas į teismą
Įtariamasis atvesdintas į teismą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį apie 18.00 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Liškiavos g., krūmuose esančiame buitinių atliekų konteineryje rastas vyro (gimusio 1969 m.) lavonas su daugybiniais sumušimais veido ir galvos srityje.

Įvykio vietoje ir netoliese jos dirbusiems kriminalistams dar tą patį vakarą pavyko nustatyti asmenis, galimai įvykdžiusius šią nusikalstamą veiką.

Apie vidurnaktį buvo sulaikyti du to paties rajono gyventojai – anksčiau teistas vyras (gimęs 1987 m.) ir anksčiau neteistas vyras (gimęs 1968 m.). Intensyviai atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, netrukus pavyko nustatyti ir dar vieną asmenį – anksčiau teistą vyrą (gimusį 1976 m.), kuris sulaikytas trečiadienį ryte.

Pirminiais duomenimis, konfliktas tarp vyrų galėjo kilti išgertuvių metu.

Ketvirtadienį Kauno apygardos prokuratūros prokurorai kreipėsi į teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo. Popietę du įtariamieji atvežti į Kauno apylinkės teismą.

Teisėjas su advokatais ir prokuratūros atstovais dirbo už uždarų durų.

Pažįstamo nužudymu įtariami kauniečiai suimti, ketvirtadienio pavakarę pranešė Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene) Vaida Bytautė.

Kauno apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti du kauniečius, kurie įtariami nužudę pažįstamą vyriškį.

Tyrimo duomenimis, šių metų kovo 25-26 dienomis niekur nedirbantys ir praeityje teisti kauniečiai T. D., D. N. ir D. V. V., įtariama, vykusio konflikto metu mirtinai sumušė pažįstamą A. J.

Šiandien į Kauno apylinkės teismą buvo kreiptasi dėl dviejų įtariamųjų – T. D. ir D. N. – suėmimo. Teismas prokuroro prašymą visiškai tenkino ir leido abu kauniečius suimti maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui.

Teismas, skirdamas griežčiausią kardomąją priemonę, atsižvelgė į tai, kad abu įtariamieji anksčiau teisti, įtariami padarę labai sunkų smurtinio pobūdžio nusikaltimą, nedirba.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įtariamasis atvesdintas į teismą
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įtariamasis atvesdintas į teismą

Teismas taip pat atsižvelgė į įtariamųjų elgesį, kuris rodo, kad jie yra pavojingi visuomenei ir būdami laisvėje vėl gali nusikalsti. ,,Už šį nusikaltimą jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos, todėl pagrįstai galima manyti, kad jie gali daryti naujus nusikaltimus, bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, – rašoma teismo nutartyse.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

48 valandų terminas, leidžiantis be teismo sankcijos laikyti trečiąjį suimtąjį nelaisvėje, baigiasi penktadienį ryte. Gali būti, kad pastarajam įtariamajam bus skirta kitokia, su laisvės atėmimu nesusijusi kardomoji priemonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius