Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 07 /17:23

Teismas pagailėjo apie bombą oro uoste pajuokavusio kauniečio: skirtas namų areštas

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas 28 metų kauniečiui Denisui Kupreščenkovui, kuris, įtariama, birželio 6 d. rytą melagingai pranešė apie sprogmenį Kauno oro uoste, skyrė 6 mėnesių namų areštą. Prokurorė Jurgita Mastauskienė prašė suimti jį mėnesiui.
Grasintojas sulaikytas
Grasintojas sulaikytas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kaip informuoja Kauno apylinkės teismas, teisėjas A.Rauckis, skirdamas švelnesnę kardomąją priemonę nei prašė prokurorė, atsižvelgė į tai, kad įtariamasis visiškai prisipažino melagingai pranešęs apie sprogmenį oro uoste ir dėl savo poelgio labai gailisi.

Teismo posėdžio metu jis nurodė, kad yra susitvarkęs darbui reikiamus dokumentus ir netrukus turėtų pradėti dirbti vairuotoju. Nusikaltimo įvykdymo metu jis niekur nedirbo.

Prokurorė prašė teismo skirti griežčiausią kardomąją priemonę – vieno mėnesio suėmimą, motyvuodama, kad įtariamasis gali bėgti ar slėptis nuo pareigūnų ar teismo. Tačiau teismas atkreipia dėmesį, kad įtariamasis D.Kupreščenkovas turi pastovią gyvenamąją vietą (gyvena su tėvais), turi glaudžius socialinius ryšius su Lietuva ir gyvenamąja aplinka.

„Teismo nuomone, prokurorė savo pareiškime tik formaliai nurodė suėmimo skyrimo pagrindus, kurie nepagrįsti ikiteisminio tyrimo medžiagoje esantiems duomenims“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismo vertinimu, griežtos namų arešto sąlygos ir policijos vykdoma kontrolė užkirs kelią D.Kupreščenkovui pasišalinti iš gyvenamosios vietos.

Įtariamasis D.Kupreščenkovas kasdien namuose turės būti nuo 19 iki 7 val. Namų areštas jam bus taikomas pusę metų.

Šią nutartį per 7 dienas galima skųsti Kauno apygardos teismui.

15min primena, jog birželio 6 d. Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo apie užminuotą Kauno oro uostą. Į įvykio vietą atskubėjo policijos, ugniagesių gelbėtojų bei greitosios medicinos pagalbos pajėgos.

Iš pastato evakuota apie 250 žmonių – į Edinburgą bei Londoną susiruošusių skristi keleivių ir oro uosto darbuotojų, įvestas planas „Skydas“. Iš Vilniaus atvyko išminuotojų „Aro“ pareigūnų pajėgos.

Įtariamasis Denisas Kupreščenkovas kasdien namuose turės būti nuo 19 iki 7 val. Namų areštas jam bus taikomas pusę metų.

Dėl incidento buvo atidėtas skrydis į Edinburgą, kitas skrydis – į Londoną – neįvyko. Atšaukto skrydžio keleiviams „Wizzair“ pasiūlė arba pakeisti skrydį kitu, arba grąžinti už bilietą sumokėtą sumą.

Kitas lėktuvas, turėjęs atskristi iš Londono, nusileido Vilniuje. O tie, kurie įvykio metu atvyko iš Edinburgo į Kauną, buvo priversti keletą valandų sėdėti lėktuve.

Po trijų valandų pranešta, kad pareigūnai sprogmens oro uoste nerado. Netrukus Kauno Raudondvario plente sulaikytas ir melagingo pranešimo autorius D.Kupreščenkovas. Sulaikymo metu jis nesipriešino. Kaltę pripažino.

Paaiškėjo, kad melagingą pranešimą jis atliko būdamas šalia oro uosto. Tikėtina, jog veikė vienas. Sulaikymo metu įtariamasis buvo blaivus. Laukiama tyrimų dėl narkotinių medžiagų vartojimo rezultatų.

Kauno apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo. Už tai jaunam vyrui gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Dėl šio „pokšto“ skaičiuojami nemenki tiek aviakompanijų, Kauno oro uosto, tiek keleivių nuostoliai.

„Tiksliai paskaičiuoti nuostolius yra sunku. Bendrai paėmus, mes kalbame apie išties dideles sumas, kurias lemia ne vien oro uosto darbo sutrikimas, bet ir oro linijų, ir antžeminio aptarnavimo įmonių veiklos sutrikdymas, ir oro uoste veikiančių įmonių, ir pareigūnų, kurie operatyviai atvyksta į įvykio vietą.

Visa tai susumavę matome, kad kažkam juokas sudaro aibę problemų kasdienę veiklą vykdantiems žmonėms. Ką jau bekalbėti apie kelias valandas lėktuve priverstus išbūti keleivius ar tuos, kurie turėjo susitikimą savo kelionės tiksle ar keliavo dar toliau ir praleido skrydį“, – 15min patikino Kauno oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Anksčiau D.Kupreščenkovas buvo teistas du kartus – už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir šaunamaisiais ginklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius