Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pagailėjo buvusios sinoptikės – už vyro mušimą T.Kempi kalėjime nesėdės

Vasarį Vilniaus miesto apylinkės teismas buvusią sinoptikę Tatjaną Kempi pasiuntė už grotų, tačiau ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas moters pasigailėjo ir suteikė jai dar vieną šansą.
Tatjanos Kempi teismas
Tatjanos Kempi teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuteistąją teismas įpareigojo pusmetį gyventi ne su sutuoktiniu, įpareigojo ją gydytis nuo alkoholizmo.

Vasario 23 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino probacijos tarnybos prašymą ir panaikino laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimą. Teismas lygtinę bausmę panaikino dėl naujų smurto atvejų ir alkoholio vartojimo.

2017 m. gegužės 26 d. teismas T.Kempi pripažino kalta dėl smurto prieš sutuoktinį, tačiau 1 m. 2 mėn. laisvės atėmimo bausmę atidėjo dvejiems metams. Prokuratūros duomenimis, moteris vyrui smūgiavo keptuve į galvą, medine pjaustymo lentele, plaktuku į plaštaką, tuščiu šampano buteliu smogė į veidą. Nusikaltimo įrankiais taip pat tapo stalo koja ir metalinis virdulys.

Buvusi sinoptikė bausmės atidėjimo laikotarpiu buvo įpareigota nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Tačiau laikytis teisėjos nurodymų T.Kempi nesugebėjo, jau po nuosprendžio jai buvo nustatytas 1,89 prom. girtumas, taip pat iškeltos dar dvi naujos bylos dėl smurto prieš sutuoktinį.

Kai teismas galų gale nusprendė, kad nukentėjusioji kelia grėsmę visuomenei ir bausmę turi atlikti pataisos namuose, T.Kempi šį sprendimą apskundė Vilniaus apygardos teismui.

Prašydama panaikinti sprendimą siųsti ją už grotų, buvusi sinoptikė aiškino, kad vyras pats ją provokuoja, be to, nerimavo, kad jis pats nesugebės išsimokėti už butą.

„Aš pati nieko nedarau. Pavyzdžiui, aš guliu ant sofos, noriu pailsėti, o jis ima mojuoti rankomis, mane įžeidinėja“, – sakė T.Kempi.

Nuteistoji tikino, kad jau du mėnesius nevartoja alkoholio ir kartą per savaitę lankosi pas priklausomybės ligų specialistę, nors jau yra pensininkė, dirba.

Prokurorė Danutė Mekionienė taip pat teiravosi, ar nuteistoji suvokia, kad konfliktai kyla dėl jos girtavimo.

„Jūs žinote, kad negalima gerti jums alkoholio. Jeigu dieną šventėte, gal galite nešvęsti? Ar suprantate, kad viskas kyla dėl jūsų girtavimo, du nauji ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl vyro sumušimo“, – priminė prokurorė D.Mekionienė.

Vis dėlto prokurorės noras pasiųsti T.Kempi į pataisos namus neišsipildė, Vilniaus apygardos teismas nusprendė suteikti jai dar vieną šansą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius