Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pakeitė lygtinio paleidimo sąlygas Igoriui Achremovui

Dėl žurnalisto Vito Lingio nužudymo griežtai nuteistam, bet dabar į laisvę paleistam buvusiam „Vilniaus brigados“ nariui Igoriui Achremovui teismas pagerino probacijos sąlygas.
I.Achremovas nelaisvėje laikomas jau beveik 18,5 metų
I.Achremovas nelaisvėje buvo laikomas beveik 18,5 metų. Neatlikęs visos 25 metų kalėjimo bausmės, nuteistasis buvo paleistas lygtinai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Buvusiam „Vilniaus brigados“ nariui Igoriui Achremovui nuo šiol nebeprivaloma naktimis būti namuose. Be to, policijos įstaigoje I.Achremovas privalės registruotis ne kartą per savaitę, o kartą per mėnesį.

Taip pirmadienio popietę paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas.  

Prašymą dėl probacijos sąlygų keitimo išnagrinėjusi teisėja Danutė Mickevičienė motyvavo, kad toks sprendimas padės taupyti ir mokesčių mokėtojų lėšas.

„Policijos pareigūnai pastoviai važinėja jo tikrinti, o jis pastoviai būna komandiruotėse. Čia tik lėšų švaistymas“, – sakė teisėja.

Leidimą naktimis nebūti namuose, net jei tai nesusiję su darbu, I.Achremovas paprašė pakeisti vienkartine įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų paramos fondą.

Šį prašymą tenkinęs teismas nurodė, kad 20 MGL (2 600 litų) sumą nuteistasis privalo sumokėti iki 2014 m. kovo 1 d.

I.Achremovo advokatas Dalius Boreika teisme pasakojo, kad jo klientas pastaruoju metu sėkmingai dirba tolimųjų reisų vairuotoju. Ilgailaikės darbinės nuteistojo išvykos būna suderintos su Vilniaus probacijos skyriaus pareigūnais, atsakingais už I.Achremovo priežiūrą lygtinio bausmės atlikimo metu.

I.Achremovas laisvėje jau beveik pusantrų metų, per tą laiką policininkai dešimtis kartų tikrindavo jį naktimis ir dažniausiai namuose nerasdavo. Tačiau nei karto tai nebuvo įvertinta kaip lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimas.

Todėl Probacijos tarnybos atstovai kreipėsi į teismą, o bylą išnagrinėjusi teisėja nutarė užkirsti kelią iš esmės absurdiškam, mokesčių mokėtojų lėšas eikvojančiam biurokratizmui.

Teismas netenkino vienintelės I.Achremovo ir jo advokato prašymo dalies: nepanaikino įpareigojimo be prižiūrinčios institucijos žinios ilgiau nei savaitei neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Šiandienė D.Mickevičienės nutartis dar neįsiteisėjo, per 5 dienas ji gali būti apskųsta aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius