-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas paliko areštą už berniukų seksualinį tvirkinimą nuteistam Remigijui Jakščiui

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį nesustabdė 90 parų arešto bausmės vykdymo už berniukų seksualinį tvirkinimą nuteistam žinomam mentoriui bei moksleivių kelionių į užsienį organizatoriui Remigijui Jakščiui.
Remigijaus Jakščio teismas
Remigijus Jakštys, / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Prašymas dėl Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2023 metų balandžio 19 dienos nutarties išaiškinimo ir ja paskirtos 90 parų arešto bausmės nutraukimo atmestinas kaip nepagrįstas“, – BNS sakė teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Pasak jos, teismas nagrinėjo nuteistojo, viešosios įstaigos mokinio karjera generalinio direktoriaus advokato skundą. Juo buvo prašoma išaiškinti, ar nuteistajam paskirta arešto bausmė turėjo ir galėjo būti vykdoma, atsižvelgiant į tai, kad arešto bausmė buvo subendrinta su birželio 9 dieną paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausme, paskirta už naujų nusikaltimų padarymą.

Dėl to R. Jakščio gynėjas prašė arešto bausmę nutraukti ar sustabdyti, o R. Jakštį paleisti.

„Kauno apylinkės teismas, išnagrinėjęs skundą, jį atmetė kaip nepagrįstą. Nutartyje pažymima, kad arešto nutartis yra įsiteisėjusi ir privalo būti vykdoma. Tai, kad teismo paskirta maksimali arešto bausmė yra subendrinta su birželio 9 dienos paskirtu laisvės atėmimu, kuris dar nėra įsiteisėjęs, savaime nereiškia, kad arešto bausmės vykdymas turi būti nutrauktas“, – BNS sakė teismo atstovė.

Byloje, kur R. Jakštys dabar atlieka arešto bausmę, nukentėjusiaisiais pripažinti keturi nepilnamečiai, jam buvo skirta laisvės apribojimo bausmė, vėliau pakeista į 90 parų areštą.

Birželio 9 dieną Kauno apylinkės teismas R.Jakštį kaltu dar vienoje seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius byloje, jam skirta reali laisvės atėmimo bausmė – treji metai ir vienas mėnuo, sprendimas nėra įsiteisėjęs, jis apskųstas.

R. Jakštys pripažintas kaltu dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti trys jaunesni nei 16 metų asmenys. Ji nagrinėta neviešuose posėdžiuose.

Neseniai Kauno gyventojams pranešus apie nepilnamečio apsilankymą pas R. Jakštį, pareigūnai paauglį rado pasislėpusį name esančioje nišoje. Po šio įvykio atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl jaunesnio negu 16 amžiaus asmens galimo tvirkinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius