-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas paliko galioti nuosprendį Eglei Kusaitei už grasinimus prokurorui ir jo išvadinimą išgama

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atmetė už Generalinės prokuratūros prokuroro Justo Lauciaus įžeidimą ir grasinimus jam nuteistos Eglės Kusaitės apeliacinį skundą.
Eglė Kusaitė
Eglė Kusaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teismas paliko galioti paskirtą 7,8 tūkst. litų baudą. Mergina baudą turės sumokėti per dvejus metus.

Po Vilniaus apygardos teismo nutarties nuosprendis įsiteisėjo, tačiau E.Kusaitės artimieji teismo salėje pareiškė, kad ji nuteista už jos pačios neišsiųstą žinutę, piktinosi teismu ir reikalavo salėje įteikti nutartį, nes ji bus skundžiama Aukščiausiajam Teismui. Nuteistosios palaikytojai tikino, kad bus skundžiamasi ir Europos žmogaus teisių teismui Strasbūre.

Klaipėdietę E. Kusaitę už grasinimus prokurorui vasario 20 dieną nuteisė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas.

Prokuroras vadintas „išgama, neturintis jokių dvasinių vertybių“, esą „seni pažįstami nepaliks“.

Bylos duomenimis, pernai vasario 18-osios vakarą mergina iš savo mobiliojo ryšio telefono į prokuroro tarnybinį mobilųjį telefoną išsiuntė grasinančio ir įžeidžiančio pobūdžio trumpąją (SMS) žinutę su menkinančiais nukentėjusiojo valstybės pareigūno, autoritetą, garbę ir orumą žeminančiais žodžiais. Prokurorą grasinta nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą.

Prokuroras vadintas „išgama, neturintis jokių dvasinių vertybių“, esą „seni pažįstami nepaliks“.

E.Kusaitė savo kaltės niekada nepripažino, ji apeliaciniame teisme kėlė dvejones dėl nešališko teismo, dėstė, kad galbūt žinutę galėjo išsiųsti jos pokalbius kontroliavę Valstybės saugumo departamento pareigūnai ar nežinomi asmenys. Visas šias versijas teismas atmetė, manydamas, kad tam nėra objektyvių duomenų, o argumentai dėl teismo šališkumo yra nepagrįsti.

Apygardos teismo vertinimu, pirmos instancijos teismas pagrįstai nustatė, kad E.Kusaitė grasino valstybės pareigūnui ir jį įžeidė, netikėti nukentėjusiojo parodymais nėra pagrindo, juos patvirtina kita bylos medžiaga.

Teismo nuosprendyje rašoma, kad E.Kusaitės žinutėje buvo išreikštas realus grasinimas. Nukentėjusįjį siekta įbauginti ir pažeminti.

Be to, byloje nustatyta, kurioje vietoje buvo telefonas, kai iš jo pasiųsta žinutė. Nustatyta, kad telefonas tuo momentu buvo bute Žėručio gatvėje. Šiame bute Lazdynų rajone buvo apsistojusi E. Kusaitė.

Byla dėl E.Kusaitės grasinimo įvykdyti teroro aktą Rusijoje dar nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko prokuroras J.Laucius.

Birželio 28 dieną Vilniaus apygardos teismas atmetė klaipėdietės apeliacinį skundą kitoje byloje, kurioje ji nubausta 10 MGL dydžio – 1300 litų bauda taip pat už prokuroro J.Lauciaus įžeidimą.

Mergina nuteista už savo žodžius 2011 metų kovą. Nagrinėjant bylą, kurioje ji kaltinama terorizmu, E. Kusaitė per teismo posėdžio pertrauką žiniasklaidai pasakė, kad prokurorai „J.Laucius ir M.Dūda yra nusikaltėliai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius