-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas Panevėžyje pradėjo nagrinėti Biržų mero Vyto Jarecko bylą: kaltų nėra

„Perskaičius kaltinamąjį aktą, nė vienas iš kaltinamųjų kaltės nepripažino“, – BNS sakė teismo atstovė Jolita Gudelienė.
Vytas Jareckas
Vytas Jareckas / V.Jarecko/„Facebook“ nuotr.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti kyšininkavimu kaltinamo Biržų mero Vyto Jarecko ir dar keturių kaltinamųjų bylą.

Posėdyje buvo pagarsintas kaltinamasis aktas. Nei meras, nei kiti kaltinamieji savo kaltės nepripažino.

Kartu su meru teisiamo buvusio Seimo nario Viktoro Rinkevičiaus advokatas Egidijus Losis bandė nuo bylos nušalinti valstybės kaltintoją, Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorę Dalią Markauskienę.

E.Losis mano, kad prokurorė šališka, trukdė jo klientui tinkamai gintis, varžė jo teises.

Anot teismo atstovės, teismas prašymą atmetė.

„Teismas konstatavo, kad gynėjo nurodyti prokurorės veiksmai negali būti vertinami kaip prokurorės šališkumas, o veikimas savo kompetencijos ribose“, – sakė J.Gudelienė.

Kaltinamieji ir jų gynėjai taip pat prašė teismo grąžinti kaltinamąjį aktą prokurorei trūkumams pašalinti, bylą išskirti į dvi atskiras, išreikalauti duomenis, susijusius su kriminaline žvalgyba per ikiteisminį tyrimą. Dėl pastarojo prašymo bus sprendžiama vėliau, kiti prašymai atmesti.

Kaip skelbė prokuratūra, įtariama, kad veikdamas bendrininkų grupėje su tuomečiu Biržų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Vidu Eiduku, meras V.Jareckas galbūt neteisėtai siekė savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos direktoriaus atleidimo ir kito asmens paskyrimo į šias pareigas.

Buvusiam Biržų rajono savivaldybės administracijos direktoriui V.Eidukui pareikšti kaltinimai ir dėl minėto kyšininkavimo epizodo, veikiant bendrininkų grupėje su V.Jarecku, ir dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi organizavimo, veikiant bendrininkų grupėje, pareikšti ir buvusiam Seimo nariui V.Rinkevičiui.

V. Rinkevičius ir V.Eidukas buvo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai, o V.Jarecką ši partija 2019 metais iškėlė į Biržų merus.

Byloje kaltinimai pareikšti ir buvusiam Biržų rajono savivaldybės tarybos nariui Ritui Vaiginui. Jam pateikti kaltinimai dėl papirkimo.

Įtariama, kad už palankų tarybos valdančiajai koalicijai balsavimą tarybos posėdžiuose, jis siekė vienos viešosios įstaigos direktoriaus atleidimo ir savo bendrapartietės paskyrimo į šias pareigas.

Prieš teismą stojo ir Biržų rajono savivaldybės Parovėjos seniūnijos seniūno pavaduotojas Edis Trapikas.

E.Trapikas kaltinamas neteisėtai gavęs šias pareigas – bylos duomenimis, jam buvo sudarytos išskirtinės sąlygos šį konkursą laimėti.

E.Trapikas pareigas eina, nėra nušalintas, laukiama teismo sprendimo.

Bylos nagrinėjimą teismas tęs balandžio 20 dieną, bus pradėtos liudytojų apklausos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius