-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas paskelbė nuosprendį automobilyje BMW žmoną nušovusiam vilniečiui

Vilniaus apygardos teismas 2022 m. gegužės 31 d., išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kaltu dėl žmonos nužudymo ir neteisėtai disponavus šaudmenimis pripažino vilnietį ir skyrė jam galutinę aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.
Automobilyje Švitrigailos gatvėje nušauta moteris
Automobilyje Švitrigailos gatvėje nušauta moteris / 15min nuotr.

Nelaimė įvyko 2021 m. rugpjūčio 16-osios popietę Vilniuje, Švitrigailos ir Kauno gatvių sankryžoje stovinčiame automobilyje. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs vyras teigė, kad automobilyje nušovė savo žmoną ir nori atiduoti ginklą. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vyras mirtinus šūvius į žmoną iššovė iš teisėtai laikomo šaunamojo ginklo, primenama Vilniaus apygardos teismo pranešime.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis Saulius U. iškart pats pranešė policijai apie įvykį, anksčiau neteistas ir nebaustas administracine tvarka, savo kaltę pripažino, padėjo išsiaiškinti bylos aplinkybes.

Vyriškis savo kaltę pripažino, padėjo išsiaiškinti bylos aplinkybes.

Nors gynėjas prašė vyrui skirti švelnesnę nei įstatymo sankcijoje numatytą bausmę, teismas atsižvelgė į padaryto nusikaltimo pavojingumą, kaltę, žalą, kuria buvo padarytos negrįžtamos pasekmės, konkrečias nusikaltimo aplinkybes – atlikti 4 šūviai iš arti į gyvybiškai svarbias vietas, nusikaltimas įvykdytas judrioje miesto gatvėje dienos metu.

Žiniasklaidoje skelbtomis žiniomis, vyro ir žmonos santykiai buvo pašliję. Įtariamasis susitiko su žmona esą siekdamas susitaikyti, tačiau išgirdo neigiamą atsakymą. Būtent po to, tikėtina, buvo paleisti mirtini šūviai. Sutuoktiniai kartu valdė nedidelę įmonę, moteris buvo jos savininkė, o vyras – direktorius, rašė „Delfi“.

Įvertinęs byloje surinktus įrodymus, Vilniaus apygardos teismas nutarė vyrą pripažinti kaltu padarius nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – BK) 129 straipsnio 2 dalies 3 punkte, ir nuteisti jį laisvės atėmimu aštuoneriems metams.

Taip pat teismas nutarė vyrą pripažinti kaltu padarius nusikaltimą, numatytą BK 253 straipsnio 1 dalyje, ir skirti jam penkiolikos parų areštą. Vadovaujantis BK 63 straipsnio 5 dalies 2 punktu paskirtas bausmes teismas subendrino ir paskyrė vilniečiui galutinę bausmę – laisvės atėmimą aštuoneriems metams.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius