Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas paskelbė nuosprendį buvusiai Rokiškio „Sodros" vadovei

Antradienį Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotoje nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams baudžiamojoje byloje paskelbtas nuosprendis – kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu organizuojant viešuosius pirkimus Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Rokiškio skyriuje kaltinta skyriaus direktorė Nijolė Anzelma Valickienė pripažinta kalta.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, N.A.Valickienei paskirta 150 MGL – 19 tūkstančių 500 litų bauda, nutarta konfiskuoti penkių tūkstančių vieno šimto litų vertės turto ir uždrausta penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Valstybės kaltintojas siūlė teisiamąją nubausti kiek  griežčiau – paskirti  180 MGL – 23 tūkstančių 400 litų baudą, konfiskuoti penkių tūkstančių vieno šimto litų vertės turto ir uždrausti penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Buvusi „Sodros“ skyriaus vadovė buvo kaltinama savo naudai iš vienos individualios įmonės reikalavusi ir priėmusi kyšius pažadėdama, kad įmonė laimės viešuosius pirkimus.

Neteisėtai sudarius išskirtines sąlygas, tos įmonės atstovams buvo leista patiems pasirinkti kitas viešajame pirkime dalyvausiančias įmones ir susitarti su jų atstovais, kad jie pateiktų komercinius pasiūlymus didesnėmis įstaigai perkamų baldų kainomis. Tokiu tariamos konkurencijos būdu įmonė tapo skyriaus organizuotų kelių viešųjų pirkimų laimėtoja.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius