-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 16 /14:34

Teismas perrašė nuosprendį, tačiau pedofilo etiketės Markui Bisikirskiui nenulipdė

Už mažametės išprievartavimą nuteistas kalėti 8 metus vyriškis išgirdo kitokį verdiktą Lietuvos apeliaciniame teisme, tačiau esmė šioje pedofilijos istorijoje nepasikeitė.
Markas Bisikirskis teisme
Markas Bisikirskis teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienio popietę Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad perrašė už pedofiliją nuteisto Marko Bisikirskio nuosprendį. Teisėjų kolegija nutarė pašalinti iš kaltinimo aplinkybę, kad nuteistasis su mažamete atliko lytinį aktą.

Naujajame nuosprendyje teismas smulkiai paaiškino, kaip anatomine ir teisine prasme suprantamas tradicinis vyro ir moters lytinis aktas. „To nebuvo padaryta“, – konstatavo teismas. Anot teisėjų, lytinio organo įvedimas į išangę turėtų būti kvalifikuojamas kaip seksualinis prievartavimas.

Tačiau bausmės dydžio teismas M.Bisikirskio byloje nepakeitė ir jo kaltumu nesuabejojo.

Kaip skelbta anksčiau, netoli Vilniaus įsikūrusių vaikų globos namų buvęs socialinis darbuotojas M.Bisikirskis daugiau nei prieš metus, 2011 m. vasarį, Vilniaus apygardos teisme išgirdo griežtą nuosprendį ir buvo suimtas teismo salėje (žr. filmuotą medžiagą apačioje).

Tuomet teismas paskelbė, kad už mažametės išprievartavimą nuteistasis 8 metus praleis pataisos namuose.

Nuskriaustai mergaitei vyriškis buvo įpareigotas sumokėti 20 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

Bylos duomenimis, našlaitė nukentėjo 2009 m. birželio 3–5 dienomis vieno viešbučio kambaryje. Mergaitė, kuriai tuo metu buvo vos 9 metai, išprievartauta analiniu būdu.

M.Bisikirskis savo kaltę kategoriškai neigė. Jis nuolat kartojo, kad nukentėjusi mergaitė jį tik apkalbėjo.

Anot Apeliacinio teismo, nesiremti nukentėjusios mergaitės parodymais ir manyti, kad vaikas apkalba dėdę, šioje istorijoje nėra jokio pagrindo. „Galime kelti įvairiausių versijų, bet liksime tik abstrakčių pamąstymų įkaitais“, – pažymėjo teisėjų kolegijos vadovas Valdimaras Bavėjanas, prasitaręs, kad narpliojant šią bylą tarp kolegijos narių kilo diskusijų.

Lietuvos lenkų liaudies partijos narys M.Bisikirskis buvo pristatomas ir kaip Labdaros bei paramos fondo „Laimės spindulys“ įkūrėjas, vadovas. Šiandienis Apeliacinio teismo verdiktas įsiteisėjo iškart, tačiau nuosprendis dar gali būti kasacine tvarka apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

VIDEO: 15min.lt - mažametės prievartautojas Markas Bisikirskis suimtas teismo salėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius