Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas po moters užpuolimo Jonavoje: įtariamasis realiai pavojingas, tad liks už grotų

Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai patenkino prokuroro prašymą ir trijų mėnesių terminui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą, L. B., įtariamam sunkiu sveikatos sutrikdymu, veikusiam bendrininkų grupėje.
Juodasis šeštadienis – nusikaltėlių konvejeris
Asociatyvi iliustracija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Vasario 6 d. apie 15 val. 20 min. Jonavoje, sporto klube Kosmonautų g., jaunuoliai, galimai peiliu, sužalojo moterį (g. 1988 m.), kuri paguldyta į ligoninę. Įtariamieji (g. 2000 m. ir 2001 m.) uždaryti į areštinę.

Teismo nutartyje dėl kardomosios priemonės pažymima, kad ikiteisminis tyrimas byloje yra tik pradinėje stadijoje, dar nėra atlikti visi būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai, todėl prokuroro nurodytos aplinkybės duoda pakankamą pagrindą manyti, kad būdamas nesuimtas įtariamasis L. B. gali bandyti paveikti nukentėjusiąją ar liudytojus, tokiu būdu gali trukdyti procesui.

Teismas nustatė, kad įtariamasis L. B. praeityje neteistas, tačiau būdamas jauno amžiaus šiuo metu yra įtariamas labai sunkaus nusikaltimo padarymo, o teisme jo atžvilgiu nagrinėjama baudžiamoji byla dėl turtinio apysunkio nusikaltimo padarymo, todėl tai neigiamai charakterizuoja L. B.

Be kita ko, pranešime apie įtarimą nurodytos nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės rodo itin didelį įtariamojo asmenybės pavojingumą, keliantį realią grėsmę kitų asmenų gyvybei ir sveikatai.

Įtariamajam kardomoji priemonė (suėmimas) paskirta, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis nėra galimybės užtikrinti įtariamojo L. B. dalyvavimą procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą bei sulaikyti jį nuo naujų nusikalstamų veikų darymo.

Šią nutartį proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui, penktadienio popietę pranešė Kauno apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius