Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pradėjo nagrinėti buvusio prokuroro Algimanto Kliunkos ir VTEK ginčą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti administracinę bylą pagal buvusio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Algimanto Kliunkos skundą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) dėl Komisijos 2011-01-11 protokolinio sprendimo panaikinimo.
A.Kliunka
A.Kliunka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A. Kliunka kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydamas panaikinti kaip neteisėtą, sukeliantį jam teisines pasekmes 2011-01-11 Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos protokolinį sprendimą, kuriuo pripažinta, kad Generalinės prokuratūros 2010-12-20 atlikto tarnybinio patikrinimo išvada, jog jis ir dar vienas prokuroras, laiku nedeklaravę sudarytų civilinių sandorių, t. y. autorinių sutarčių su Specialiųjų tyrimų tarnyba, kurių pagrindu įsipareigojo parengti autorinį darbą „Azerbaidžano Respublikos ir ES šalių nusikalstamų veikų, susijusių su korupcija, išaiškinimo, tyrimo ir operatyvinės veiklos lyginamoji studija“, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą,  yra teisėta ir pagrįsta. Pareiškėjo teigimu, VTEK sprendimą priėmė neatlikusi jokio tyrimo, nesusipažinusi su visa tarnybinio patikrinimo medžiaga, nereikalavusi iš pareiškėjo paaiškinimo, nekvietusi jo į posėdį ir apie jį neinformavusi – tuo buvo šiurkščiai pažeista pareiškėjo teisė į gynybą. Be to, VTEK pareiškėjo veiksmus vertino jam jau nebedirbant valstybės tarnyboje, todėl, pasak A.Kliunkos, peržengė Komisijos įgalinimų ribas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija teismui paaiškino, kad ji neatliko jokio tyrimo dėl pareiškėjo elgesio. Komisija savo protokoliniu sprendimu vertino ne pareiškėjo elgesį, o Generalinės prokuratūros priimto sprendimo atitiktį įstatymo nuostatoms. Atsakovo manymu, Generalinės prokuratūros tarnybinio patikrinimo išvados yra teisėtos ir pagrįstos, todėl prašo teismo atmesti skundą kaip nepagrįstą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje numato skelbti birželio 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius