-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pradėjo nagrinėti tėvo nužudymu Lentvaryje kaltinamų brolių bylą

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti savo tėvo nužudymu Trakuose kaltinamų brolių bylą.
Įvykio vietoje
Policija (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Manoma, kad itin sunkus nusikaltimas įvykdytas dėl nesutarimų tarp šeimos narių, tai gali būti susiję su turto klausimais.

Prieš teismą stojo 20-metis Donatas Bareika ir 18-metis Domas Bareika. Abu jaunuoliai yra suimti, į teismą juos pristatė Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Kaip paskelbė prokuroras Tomas Čepelionis, broliai kaltinami kovo 2-osios vakarą Trakuose, kieme prie namo Karaimų gatvėje, sudavę ne mažiau šešis smūgius kastuvu ir kirviu tėvui, konfliktas kilo dėl asmeninių santykių.

Paskui sūnūs tėvo kūną įkėlė į mikroautobusą, nuvežė prie Užutrakio dvaro, apipylė benzinu ir padegė.

„Prisipažįstu iš dalies, sutinku duoti parodymus per paskutinį posėdį, kai bus pateikti visi įrodymai“, – sakė kaltinamasis Donatas Bareika.

„Taip, prisipažįstu, sutinku duoti parodymus vėliau“, – sakė kitas kaltinamasis Domas Bareika.

Per pirmąjį posėdį teisėjų kolegija apklausė nužudytojo Tomo Bareikos tėvą Zenoną Bareiką. Vyras sakė negalintis atleisti anūkams už sūnaus nužudymą ir nutraukė su jais ryšius.

Vyras pasakojo, kad kovą į jo butą Vilniuje atvažiavo policija ir pranešė, kad Trakuose rastas sudegęs automobilis, o jame rastas kūnas gali būti jo sūnaus Tomo, pareigūnai klausė, ar pas jį nebuvo atvykę anūkai. Pasak nukentėjusiojo, policininkai pripažino, kad broliai įtariami tėvo nužudymu.

Pasak Z. Bareikos, maždaug prieš kelias dienas iki nužudymo sūnus jam skambino ir prašė susisiekti su sutuoktine, kad ši atvažiuotų į Trakus aptarti skyrybų klausimų.

„Sūnus siūlė sumokėti milijoną per dešimt metų, po 100 tūkst. eurų kasmet“, – tvirtino Z. Bareika, paaiškindamas, kad pinigai turėjo atitekti tuomet oficialiai sutuoktinei ir vaikams.

„Prieš keletą mėnesių jis prašė to paties, tada aš susiskambinau su ja, prašiau, kad skyrybos įvyktų gražiai. Man pažadėjo, kad spręs turto klausimą civilizuotai. Po dienos sūnus paskambino ir pasakė, kad neatvažiavo. Antrą kartą neskambinau ir neprašiau, čia jau jų reikalas“, – teismui pasakojo nužudytojo tėvas.

Pasak Z. Bareikos, savo sūnui Donatui Bareikai tėvas perrašė dalį kavinės Trakuose. Kita dalis priklausė kitam asmeniui, po to, pasak senelio, vaikaičiai pradėjo reikalauti, kad jo sūnus jiems mokėtų nuomą.

„Iki ketvirtos klasės vaikai labai gerai mokėsi, sūnus sakė, kad čia jo pažiba. Norėjo, kad licėjuje mokytųsi, bet egzaminų neišlaikė, ketino po vidurinės į Angliją mokytis siųsti. Visi vaikai sportavo. Jis gyrėsi, vaikais didžiavosi“, – teisme sakė Z. Bareika.

Advokatai ir teisėjai teiravosi, kodėl sūnūs gyvendavo ir pas motiną, kodėl tėvas iš namų išvarė 18-metę dukrą pas motiną.

„Motina gyveno Vilniuje, o vaikai su tėvu nuo 1 iki 10 klasės“, – tvirtino jų senelis.

Pasak Z. Bareikos, Donatas prieš atlikdamas karinę tarnybą buvo išėjęs gyventi pas motiną, po kariuomenės taip pat grįžo pas ją. Donatas buvo pripažintas kaltu dėl melagingo liudijimo – apiplėšus jo tėvo automobilvežį, vaikinas davė melagingus parodymus, siekdamas padėti tėvui.

Tuo metu jaunesnysis sūnus Domas iki 2022 metų mokėsi Trakuose, paskui išvažiavo į Panevėžį sporto mokyklą.

„Vaikai močiutei skundėsi, kad jie padeda, bet tėvas nemoka pinigų. Vienas dirbo indų plovėju, tėvas sumokėjo jam 5 tūkst. eurų po kariuomenės“, – teigė Z. Bareika.

Per posėdį paaiškėjo, kad tarp nužudytojo T. Bareikos ir jo sūnų ir anksčiau buvo kilę konfliktų, kviesta policija, o Trakuose sūnums gyvenant su tėvu, gyvenamojoje vietoje buvo atjungta elektra – esą taip tėvas galėjo siekti, kad sūnūs išsikraustytų.

„Mano sūnus Tomas buvo griežtas, iš vaikų reikalavo drausmės“, – tvirtino Z. Bareika.

Teisme gautas civilinis ieškinys, paskui jis patikslintas, nužudytojo mažametei dukrai prašoma priteisti 80 tūkst. eurų neturtinės žalos, jos mamai – 76 tūkst. eurų.

Teisėjų kolegija nutarė mažametę pripažinti nukentėjusiąja ir civiline ieškove.

Prisistatydamas teismui kaltinamasis Donatas Bareika teigė, kad dirbo pagal individualios veiklos pažymą ir mokėsi Technologijų dizaino kolegijoje, jaunuolis pripažino, kad buvo teistas.

„Mokiausi Panevėžyje, norėjau pakeisti mokymosi vietą į Vilnių, bet nespėjau to padaryti“, – teismui sakė kitas kaltinamasis Domas Bareika.

Jaunuoliai kaltinami savo tėvo nužudymu kankinant, turto sunaikinimu, skelbė policija.

Kovo 2-osios vakarą, apie 23.20 val., pareigūnai gavo pranešimą, kad Trakų mieste, Užtrakio gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, užgesinus degantį mikroautobusą „Ford Transit“, jo krovinių skyriuje rastas apdegęs vyriškos lyties nenustatytos tapatybės lavonas.

Dėl šio nusikaltimo policijos pareigūnai sulaikė du vaikinus. Manoma, kad jie pagal iš anksto parengtą planą apie 22.05 val. Trakuose, namo kieme, nužudė savo 49 metų tėvą. Bandydami paslėpti nusikaltimą, jie kūną bandė sudeginti automobilyje, nuveždami į atokesnę aikštelę.

Vaikinai sulaikyti, kai bandė pasislėpti ir išvažiuoti iš Vilniaus miesto.

Vienas jų sulaikytas Vilniaus oro uoste, jis jau buvo įsigijęs lėktuvo bilietą į užsienio šalį, kitas sulaikytas Panevėžio mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius