-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 15 /10:04

Teismas pripažino, kad kunigo Ričardo Mikutavičiaus žudikas jau mokosi elgtis tinkamai, tačiau perkelti Vladą Belecką iš kalėjimo į pataisos namus dar anksti

Vilniaus apygardos teismas atmetė iki gyvos galvos nuteisto Vlado Belecko skundą dėl jo neperkėlimo kalėti geresnėmis sąlygomis.
Vladas Beleckas teisme
Vladas Beleckas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Garsiosios kunigo žmogžudystės organizatorius Vladas Beleckas nusipelnė dar pasėdėti griežčiausiomis ir prasčiausiomis sąlygomis – kalėjime.

Taip penktadienio rytą paskelbė Vilniaus apygardos teismas, atmetęs šio nuteistojo skundą dėl žemesnės instancijos Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarties, kuria atsisakyta perkelti 59 metų V.Belecką iš Lukiškių kalėjimo į pataisos namus.

Iš V.Belecko bylos medžiagos matyti, kad jo elgesys kalėjime nuo 2012 m. balandžio pasikeitė į gerą pusę ir dabar vertinamas teigiamai. Tuo tarpu iki tol kalėjimo administracija V.Belecką, atliekantį bausmę nuo 1999 m. kovo, vertindavo tik patenkinamai. Teismas konstatavo, kad pastarieji metai yra nepakankamai ilgas laikotarpis daryti išvadą, jog V.Beleckas visiškai pasikeitęs ir juo jau galima pasikliauti.

Šiuo metu V.Beleckas galiojančių nuobaudų neturi. Tačiau anksčiau jis du kartus baustas drausmine tvarka (2003 ir 2008 m., nes kalėjimo kameroje turėjo mobiliojo ryšio telefonus).

Be to, kalinys yra padaręs kelis smulkius drausmės pažeidimus, po kurių užteko „profilaktinių pokalbių“ su V.Belecku.

Atsižvelgdama į visą V.Belecko kalėjime praleistą laikotarpį, teisėjų kolegija nusprendė, kad šis nuteistasis nėra linkęs paklūsti taisyklėms. Todėl teismas dar negalėjo padaryti išvados, kad V.Beleckas jau pasirengęs toliau atlikinėti bausmę švelnesnio režimo pataisos įstaigoje.

Prašyme iškelti jį iš kalėjimo V.Beleckas labiausiai akcentuoja savo sveikatos bėdas. Nuteistasis tikisi, kad pataisos namuose galės gauti geresnės komybės medicinos paslaugas, susitvarkyti dantis.

Šiandienė Vilniaus apygardos teismo nutartis neskundžiama.

Pakartotinai kreiptis į teismą su prašymu dėl perkėlimo į pataisos namus V.Beleckas galės po pusės metų.

V.Beleckui įkalinimo bausmė iki gyvos galvos už R.Mikutavičiaus nužudymo ir jo meno kolekcijos vagystės organizavimą buvo skirta 2000–ųjų rugsėjį. Jis Lukiškių tardymo izoliatoriuje–kalėjime bausmę atlieka nuo 1999–ųjų kovo.

Kauno kunigas, poetas, kolekcininkas 63 metų R.Mikutavičius nužudytas 1998 metų liepos 1 dieną.

Kunigas 1998 metų birželio 31–osios vakarą buvo įviliotas į svetimą butą. Ten jis apsvaigintas eteriu, po to žudikų automobilio bagažinėje nuvežtas prie Nemuno, kur dar gyvas buvo išrengtas, suvyniotas į tinklą ir nuskandintas.

Nusikaltėliai iš kunigo buto pavogė įvairių meno vertybių, įvertintų milijonais litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius