Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 22 /11:36

Nuosprendis dėl mirtinos „CityBee“ avarijos: R.Savukynas kalės 6,5 metų, bet žudiku nepaskelbtas

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė nuosprendį byloje, kurioje vilnietis kaltinamas vairavęs neblaivus ir sukėlęs mirtiną avariją „CityBee“ automobiliu. Raimundas Savukynas pripažintas kaltu, jam paskirta realaus laisvės atėmimo bausmė. R.Savukynas yra nuteistas už neblaivaus vairuotojo sukeltą eismo įvykį, per kurį žuvo žmogus, nors nukentėjusieji buvo prašę teisti kaltininką kaip žmogžudį. Iš nuteistojo ir solidariai atsakingos „CityBee“ firmos priteista tik apie 15 proc. tos sumos, kurios vylėsi pražudytos merginos tėvai.

Raimundas Savukynas kaltinamas būdamas neblaivus (1,51 promilės) 2018 metų balandžio 22-osios paryčiais vairuodamas nuomotą automobilį sukėlęs avariją, per kurią žuvo iš studijų draugės vestuvių taksi važiavusi 26 metų mergina, sužalotas jos vaikinas, nesunkiai sužeistas vairuotojas.

R.Savukynas bylos nagrinėjimo metu visiškai pripažino kaltę, tačiau nesutiko su kaltinimais dėl tyčinio nužudymo.

Žuvusios merginos tėvams teismas iš kaltininko ir „CityBee“ priteisė kiek daugiau nei po 58 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Prokurorai kvalifikavo bylą kaip neblaivaus vairuotojo sukeltą eismo įvykį, per kurį žuvo žmogus, tačiau teismas buvo patenkinęs nukentėjusiųjų prašymą teisti R.Savukyną už nužudymą.

„CityBee“ automobilio vairuotojui trečiadienį priešpiet paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis, kuriuo jis siunčiamas į koloniją.

Tiesa, šiandienis verdiktas dar neįsiteisėjo, per 20 dienų apeliacijas dėl jo gali teikti tiek nuteistasis, tiek prokuratūra, tiek kiti proceso dalyviai.

Šiuo nuosprendžiu R.Savukynas yra nuteistas už neblaivaus vairuotojo sukeltą eismo įvykį, per kurį žuvo žmogus, nors nukentėjusieji, kaip minėta, buvo prašę teisti jį dėl nužudymo.

Žuvusiosios tėvai byloje buvo pateikę 800 tūkst. eurų neturtinę žalą, jos vaikinas – dar 40 tūkst. eurų.

4,5 tūkst. eurų atlyginti reikalavo ir taksi vairuotojas, beveik 4 tūkst. eurų – kito per avariją sudaužyto automobilio BMW savininkė, „CityBee“ automobilio lizingo bendrovės atstovai – dar beveik 10 tūkst. eurų.

VIDEO: Nuosprendis dėl mirtinos „City Bee“ avarijos: R.Savukynas kalės 6,5 metų, bet žudiku nepaskelbtas

Žuvusios merginos tėvams teismas priteisė kiek daugiau kaip po 58 tūkst. eurų neturtinės žalos. Dar kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų priteista buvusiam žuvusiosios vaikinui.

Anot teisėjos, jei pasiimant automobilį kaip nors būtų įsitikinama asmens blaivumu, šios nelaimės būtų išvengta.

Teismo sprendimu, priteistą neturtinę žalą solidariai turės atlyginti tiek R.Savukynas, tiek bendrovė „CityBee“.

Anot bylą nagrinėjusios teisėjos Jurgitos Mačionytės, bendrovė yra atsakinga, nes privalėjo užtikrinti tokias sąlygas, kad kaip įmanoma labiau būtų užkirstas kelias neblaiviems asmenims pasinaudoti transporto priemonėmis.

Teisėja pažymėjo, kad jei pasiimant automobilį kaip nors būtų įsitikinama asmens blaivumu, šios nelaimės būtų išvengta.

R.Savukynas taip pat turės atlyginti beveik 10 tūkst. eurų žalą bendrovei „CityBee“ ir dar beveik 10 tūkst. eurų – draudimo bendrovei.

Beveik 4 tūkst. eurų jam teks atlyginti per avariją apgadinto kito automobilio savininkei.

Taip pat nuosprendžiu nuteistajam paskirta papildomo poveikio priemonė: draudimas kelerius metus vairuoti transporto priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius