Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: smulkius pažeidimus padariusiam Igoriui Achremovui nereikia dirbti nemokamų darbų

Smulkius administracinius pažeidimus padariusiam dėl žurnalisto Vito Lingio nužudymo kalėjusiam Igoriui Achremovui nereikės dirbti nemokamų darbų. Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį atmetė Probacijos tarnybos prašymą dėl papildomų priemonių skyrimo nuteistajam Igoriui Achremovui.
Igoris Achremovas
Igoris Achremovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Taksi vairuotoju dirbantis I.Achremovas yra padaręs kelis smulkius pažeidimus, už tai jam buvo skirtos baudos. Todėl Probacijos tarnyba prašė I.Achremovui skirti nemokamų darbų. Teismas šio pažeidimo nepatenkino, nes pažeidimai yra smulkūs, už juos sumokėtos baudos, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Guoda Paužaitė.

18 metų kalėjęs I.Achremovas į laisvę paleistas 2012 metų balandžio 10 dieną. Jis įkalinimo įstaigose praleido 18 metų, 5 mėnesius ir 20 dienų. Jam iki bausmės pabaigos buvo likę kalėti šešeri metai metai, 6 mėnesiai ir 11 dienų. Išėjęs į laisvę vyras apsigyveno Vilniuje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./I.Achremovas nelaisvėje laikomas jau beveik 18,5 metų
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./I.Achremovas išėjo į laisvę 2012 m.

Dienraščio „Respublika“ žurnalistas V.Lingys buvo nužudytas 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje.

Buvęs nusikalstamo susivienijimo „Vilniaus brigada“ narys I.Achremovas buvo sulaikytas ir suimtas 1993-iųjų spalio 21-ąją.

Už nusikaltimą 1994-ųjų lapkritį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai – I. Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka. B.Dekanidzei 1995 metais įvykdyta išimtinė mirties bausmė, o V.Slavickis ir B.Bobičenka pataisos namuose atliko teismo skirtą bausmę ir dabar yra laisvėje.

I.Achremovui buvo skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos. 2004-aisiais veikos perkvalifikuotos į naujojo Baudžiamojo kodekso straipsnius ir vilniečiui skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius