-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas sprendimą buvusio FNTT direktoriaus pavaduotojo Vytauto Giržado byloje skelbs rugsėjo pabaigoje

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) sprendimą buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojo Vytauto Giržado byloje skelbs rugsėjo 25 dieną.
Vytautas Giržadas
Vytautas Giržadas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

VAAT pranešė išnagrinėjęs administracinę bylą pagal V.Giržado skundą Lietuvos valstybei, atstovaujamai Vidaus reikalų ministerijos (VRM) ir Valstybės saugumo departamento (VSD), FNTT dėl atleidimo iš tarnybos ir neturtinės žalos atlyginimo.

V.Giržadas prašė teismo panaikinti vidaus reikalų ministro pernai vasarį išleistus įsakymus, kuriais jam buvo panaikintas leidimas dirbti su įslaptinta informacija ir jis atleistas iš pareigų, įpareigoti VRM grąžinti jį į FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas, iš FNTT priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką už kiekvieną darbo dieną nuo atleidimo iš darbo dienos iki teismo sprendimo įvykdymo dienos, iš Lietuvos Respublikos priteisti jam dėl VRM ministro ir VSD neteisėtų veiksmų patirtą 500 tūkst. litų neturtinę žalą.

Pasak pareiškėjo, skundžiami administraciniai aktai yra neteisėti, nepagrįsti, priimti vidaus reikalų ministrui piktnaudžiaujant tarnyba, siekiant paveikti ne tik jį, bet ir FNTT direktorių Vitalijų Gailių dėl FNTT atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose priimtų nepalankių sprendimų vidaus reikalų ministrą delegavusios partijos narių ir partiją rėmusių asmenų atžvilgiu.

Buvęs vidaus reikalų ministras liberalcentristas R.Palaitis Vitalijų Gailių iš FNTT vadovo ir V.Giržadą iš FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigų atleido vasario 15 dieną, motyvuodamas VSD medžiaga.

Dėl šio sprendimo konservatorių kritikos sulaukęs R.Palaitis vėliau pats pasitraukė iš pareigų.

Birželio 29 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas kaip nepagrįstą atmetė V.Giržado skundą kitoje byloje – jis ginčijo buvusio vidaus reikalų ministro įsakymą dėl leidimo dirbti su slapta informacija panaikinimo ir dėl pakartotinio patikrinimo.

Skundas buvo atmestas tuo pagrindu, kad vasario 14 pareiškėjo skundžiamą aktą ministras pripažino netekusiu galios, todėl teismas pripažino, kad neliko ginčo dalyko.

Vilniaus apygardos administracinis teismas taip pat nagrinėja buvusio FNTT direktoriaus V.Gailiaus skundą dėl atleidimo iš tarnybos.

Šiuo metu FNTT vadovauja konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius, kuris Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos yra pripažintas supainiojęs interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius