Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 20 /18:36

Teismas suėmė A.Kilkaus pagrobimu įtariamą L.Baltrūną, bet dingusio motociklininko rasti nepavyko

Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė baikerių klubo „MC vorai“ prezidentą Lauryną Baltrūną suimti dviem mėnesiams. Kol kas jis įtariamas neteisėtai atėmęs laisvę Aivarui Kilkui. Sekmadienį dingęs baikeris iki šiol nerastas. Netoli Trakų esančiame miške nuo 12 val. vyko masinė paieška, ji tęsėsi iki maždaug 18 val. 30 min.
 Aivaras Kilkus, pravarde Kumpis ir Laurynas Baltrūnas, pravarde Oblius
Aivaras Kilkus, pravarde Kumpis, ir Laurynas Baltrūnas, pravarde Oblius / 15min montažas

Atnaujinta 18 val. 36 min. Penktadienį gausus būrys savanorių ir pareigūnų iki tamsos ieškojo A.Kilkaus teritorijoje nuo Aukštadvario kartodromo iki Velnio duobės, netoliese yra ir L.Baltrūno namai.

Paieška baigėsi be rezultatų, A.Kilkaus rasti nepavyko.

Gali būti daugiau įtariamųjų

Prokuroras Ramūnas Šileika penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sako, kad visiškai įmanoma, jog L.Baltrūnas galėjo veikti su bendrininkais, bet kol kas šioje byloje įtarimai pareikšti tik jam.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas spaudos konferencijoje dėkojo visuomenei ir žmonėms, prisidedantiems prie A.Kilkaus paieškos.

„Taip pat dėkoju baikerių bendruomenės nariams, kurie palaiko kontaktus su artimaisiais, vykdo tam tikras paieškos priemones policijos pareigūnų nurodytose teritorijose.

VIDEO: Dingusio baikerio Aivaro Kilkaus paieška Aukštadvario miškuose

Tyrimo planas yra sudarytas, policijos pareigūnai toliau vertina visą pateiktą informaciją, veiksmai bus vykdomi ir savaitgalį“, – sako S.Gagas.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad A.Kilkus dar yra gyvas.

Advokatas prašė nesuimti

Penktadienį prokurorai kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą, prašydami L.Baltrūną suimti dviem mėnesiams. Teismas šį prašymą patenkino.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lauryno Baltrūno advokatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lauryno Baltrūno advokatas

L.Baltrūno advokatas – Saulius Juzukonis, gynęs jį ir ankstesnėse bylose. Jis prašė įtariamojo nesuimti. S.Juzukonis teisme žurnalistus tikino, kad pats prokuroras pripažino, jog jo ginamasis turi tvirtus socialinius ryšius, šeimą, darbą, augina du mažamečius vaikus, jis anksčiau nesislėpė, todėl, anot advokato, ir švelnesnės kardomosios priemonės gali užtikrinti, kad jis nebėgs ir nebandys paveikti bylos tyrimo.

S.Juzukonis teigė, kad L.Baltrūnas kol kas neduoda jokių parodymų. „Lietuvoje taip yra susiklostę, kad jei jis naudojasi savo teise, kuri garantuota Konstitucijos, neduoti parodymų, jis traktuojamas kaip galimai padaręs nusikaltimą, bet visi turi savo teisę ir ja naudojasi“, – samprotavo advokatas.

VIDEO: Lauryno Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis: „Manau, kad yra kitos kardomosios priemonės“

S. Juzukonis priduria, kad dar nespėjo su L.Baltrūnu pasikalbėti apie A.Kilkų, anot jo, bendravo tik apie tai, kaip elgtis teisme prašant skirti suėmimą.

Dingęs A.Kilkus taip pat buvo žinomas baikeris, priklausė „MC vorai“, tačiau neseniai klubą paliko. Gali būti, kad tai buvo konflikto su L.Baltrūnu priežastis arba pasekmė.

A. Kilkus spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta nėra žinoma. Varėnos rajone buvo rastas A.Kilkaus motociklas.

Šukuojamas miškas netoli L.Baltrūno namų

Socialiniame tinkle „Facebook“ jau plinta kvietimas šiandien rinktis į A.Kilkaus paiešką.

Pagal pareigūnų skelbtas detales galima spėti, kad iš namų Vilniuje motociklu išvažiavęs A.Kilkus galėjo vykti link Trakų ar Aukštadvario.

A.Kilkaus draugai ir jo šeimą ištikusiai nelaimei neabejingi žmonės raginti šiandien 12 val. susirinkti aikštelėje prie „Pilialauko“ kavinės Trakų rajone. Kvietime skelbiama, kad vyks nurodytos teritorijos „šukavimas“.

Į paieškas susirinko mažiausiai kelios dešimtys savanorių. Paieškoms vadovauja policijos pareigūnas. Jis nurodė paieškas pradėti už Aukštadvario kartodromo esančiame miške.

Paieškose taip pat dalyvauja Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

„Šukuojamas“ miškas už Aukštadvario kartodromo iki Velnio duobės. Per jį eina maždaug 3 km ilgio kelias. Paieškų teritorijoje yra ir vandens telkinių. Neatmetama, kad bus ieškoma ir toliau.

Už Velnio duobės yra ir L.Baltrūno namai. L.Baltrūnas yra įkūręs mototurizmo kempingą, kuris yra pagrindinis jo pajamų šaltinis.

Pareigūnas neslėpė, jog turi žinių, kad ieškomas A.Kilkus gali būti šiame miške. Paieškų dalyviams nurodyta ieškoti kūno arba drabužių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius