-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas sugriežtino bausmę narkotikų byloje nuteistam Justui Jakučiui

Apeliacinis teismas penkiais mėnesiais pailgino laisvės atėmimo bausmę už narkotikų kontrabandą ir kitus nusikaltimus nuteistam vilniečiui Justui Jakučiui.
Justinas Jakutis
Justinas Jakutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anksčiau J.Jakučiui buvo skirta dešimties metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmė. Apeliacinio teismo nuosprendžiu antradienį bausmė pailginta iki dešimties metų ir šešių mėnesių.

Prokuratūra Apeliacinio teismo prašė griežtinti laisvės atėmimo bausmę iki dvylikos metų, taip pat pripažinti kaltu dėl neteisėto savo sutuoktinės sekimo.

Dėl pastarojo kaltinimo J.Jakutis liko išteisintas ir Apeliaciniame teisme.

Byloje nebuvo nustatyta, kad J.Jakutis turėjo tikslą narkotines medžiagas, kuriomis neteisėtai disponavo, platinti. Taip pat nebuvo nustatytas tikslus narkotinės medžiagos, kuria jis neteisėtai disponavo, kiekis.

Byla su prokuratūros ir nuteistojo Apeliaciniais skundais buvo nagrinėjama uždarame posėdyje – to pageidavo visi proceso dalyviai. Teismas prašymą patenkino.

J.Jakutis prašė švelnesnės bausmės, taip perkvalifikuoti jo veiksmus, susijusius su nuteisimu dėl narkotinių medžiagų.

Pernai spalio 28 dieną paskelbtu nuosprendžiu Vilniaus apygardos teismas pripažino, kad įvykdyti labai pavojingi nusikaltimai visuomenei, žmonių sveikatai ir gyvybei.

Bylos duomenimis, vyras kojinėje į Švediją bandė nugabenti narkotines medžiagas.

2014 metais vilnietį demaskavo švedų oro uosto pareigūnai, kai jis atskrido į Stokholmą ir ėjo pro oro uosto patikros punktą.

Kaip žurnalistams yra sakęs prokuroras Tomas Uldukis, koks buvo grynasis kiekis narkotiko milteliuose, kuriuos J.Jakutis kojinėje gabeno į Švediją, nenustatyta, nes šios šalies pareigūnai narkotinę medžiagą sunaikino. Šios šalies pareigūnams pakanka nustatyti narkotikų rūšį. Tuo metu Lietuvoje tiriamas ir narkotinės medžiagos grynasis kiekis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Justas Jakutis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Justas Jakutis

„Mes tą bylą gavom iš Švedijos. Medžiaga narkotinė buvo sunaikinta Švedijos ekspertų. Jie (švedų specialistai) neatlieka gryno kiekio medžiagos tuose milteliuose (nustatymo)“, – yra sakęs kaltintojas.

J.Jakučiui taip pat inkriminuotas neteisėtas disponavimas 387 gramais gryno kokaino. Įstatymas tokį kiekį priskiria prie labai didelio kvaišalų kiekio. Bute jį rado ir paėmė policininkai. Be to, jo garaže buvo rasta apie 5 gramai kanapių. Vyrui taip pat nuteistas už neteisėtą disponavimą revolveriu ir šaudmenimis. Per kratą namuose buvo rastas neteistai laikomas ginklas ir šaudmenys.

J.Jakutis kurį laiką buvo suimtas, dabar jis yra laisvėje, jam skirtas 15 tūkst. eurų užstatas.

Byloje buvo dar vienas įtariamasis, tačiau byla jam nutraukta, pareigūnams nesurinkus svarių įrodymų jo kaltei pagrįsti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justas Jakutis ir Vita Jakutienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justas Jakutis ir Vita Jakutienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius