Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas sugriežtino bausmę vogtų drabužių prekeiviams – skyrė dvejus metus be laisvės ir tūkstantinę baudą

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Stonienė, nesutikusi su švelniu teismo nuosprendžiu, apeliaciniu skundu siekė griežtesnių bausmių vogtus drabužius Norvegijoje įgijusiai ir į Lietuvą parsigabenusiai trijulei. Teismas siūlymą tenkino.
Lietuvis iš Didžiosios Britanijos į Rytų Europą gabeno ir neteisėtai įgytus dėvėtus drabužius.
Trijulė Lietuvoje prekiavo vogtais drabužiais / Reuters/Scanpix nuotr.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma prokurorei leido patraukti vyrus baudžiamojon atsakomybėn dėl nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimo. Įtarta, kad jie, dar 2015 metais susitarę veikti bendrai, Norvegijoje įgijo 4016 dėžių vyriškų drabužių, kurių vertė siekė 188 tūkstančius eurų, ir krovinį į Lietuvą parsigabeno nuomota puspriekabe. Vyrai žinojo, kad drabužiai vogti, bet tai jų nestabdė. Parsigabenę krovinį, dalį drabužių realizavo, dalį nešiojo patys ir kūrė planus, kaip dar iš jų pralobti“, – trečiadienį pranešime žiniasklaidai rašo prokuratūra.

Kretingos miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą praėjusių metų rugsėjį, visus kaltinamuosius pripažino kaltais ir paskyrė laisvės atėmimo bausmes, tačiau jų vykdymą atidėjo. Taip pat teismas tik vieną iš kaltinamųjų įpareigojo sumokėti puspriekabės vertę atitinkančią 26 tūkst. eurų sumą.

„Taip teismas siekė paveikti kaltinamąjį ekonomiškai, kad šis nebedarytų panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų“, – teigia prokuratūra.

Apeliaciniu skundu prokurorė D.Stonienė teismo prašė vienam iš kaltinamųjų skirti realią laisvės atėmimo bausmę.

„Vyras anksčiau teistas net 8 kartus ir visais atvejais teismas jam skyrė pinigines baudas. Tačiau išvadų kaltinamasis taip ir nepadarė. Šiuo metu jis laukia nuosprendžio dar vienoje panašaus pobūdžio byloje“, – priduriama pranešime.

Apeliaciniu skundu prokurorė Klaipėdos apygardos teismo taip pat prašė 26 tūkstančius eurų siekiančią sumą priteisti visiems trims bendrai veikusiems kaltinamiesiems.

Sunku įrodyti asmenų kaltę buvo ir šioje byloje, mat, kaip įprasta, kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta ir visaip bando išvengti baudžiamosios atsakomybės.

„Tokio pobūdžio bylas tirti labai sunku. Sunku įrodyti asmenų kaltę buvo ir šioje byloje, mat, kaip įprasta, kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta ir visaip bando išvengti baudžiamosios atsakomybės. Tai pareikalavo be galo didelių Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų laiko ir darbo sąnaudų. Daug dėmesio buvo skirta ir bendradarbiavimui su Norvegijos pareigūnais. Tyrimas didelės apimties, atlikta daug ikiteisminio tyrimo veiksmų, surinkta daug dokumentų, o tai ir lėmė tyrimo sėkmę“, – teigia bylai vadovavusi ir teisme valstybinį kaltinimą palaikiusi prokurorė D.Stonienė.

Sausio 11 dieną išnagrinėjęs prokurorės ir vieno iš nuteistųjų advokato apeliacinius skundus, Klaipėdos apygardos teismas pritarė prokurorės argumentams ir vienam iš kaltinamųjų, kaip ir buvo prašoma, skyrė realią dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, o 26 tūkstančius eurų siekianti suma solidariai priteista visiems trims kaltinamiesiems.

Šis teismo nuosprendis jau yra įsiteisėjęs ir negali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius