-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas sugriežtino bausmę žiauriai jaunuolį sužalojusiai trijulei, vienas nuteistasis slapstosi

Gegužės pradžioje Lietuvos apeliacinis teismas panaikino, prokurorų bei šiauliečių nuomone, nesuvokiamai švelnų Šiaulių apygardos teismo nuosprendį ir paskelbė, kad dėl patirtų traumų jau trejus metus komos būsenoje vegetuojantį 25-erių metų D.P. sumušę Laimonas Kirna vietoje trejų su puse turės kalėti penkerius su puse metų, Rimas Krivickas vietoje pusantrų metų - šešerius su puse, o Renaldas Taločka vietoje pusantrų – šešerius metus.
Renaldas Taločka
Renaldas Taločka / Šiaulių policijos nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policja, šios trijulės 2007 m. padarytas nusikaltimas sukrėtė daug visko mačiusius pareigūnus ir mikrorajono gyventojus, kurie balandžio 29-osios vidurdienį tapo žvėriško susidorojimo su vaikinu liudininkais. Prie Dainavos tako ir Ežero gatvių esančiame pėsčiųjų take dideliu greičiu atlėkęs automobilis VW Golf trenkėsi į bėgantį vaikiną, kuris nuo smūgio pakilo į orą ir nukrito ant automobilio variklio dangčio.

Kai svirduliuodamas jaunuolis pakylo, prie jo prišoko trys vaikinai, kurių vieno rankose - medinė, o kito rankose - beisbolo lazda, ir be gailesčio ėmė talžyti auką.

Medikai konstatavo, kad D.P. lūžo kaukolės pamato kaulai, buvo sumuštos smegenys, virš kietojo galvos smegenų dangalo ir po juo išsiliejo kraujas. Nukentėjusysis nuo tokių traumų buvo pasmerktas vegetuoti ir iki šiol yra komos būsenos.

Sunkiu sveikatos sutrikdymu įtariamą trijulę policijos pareigūnai sulaikė tą pačią dieną. Po metų jie stojo prieš Šiaulių apygardos teismą ir išgirdo nuosprendį, kuris šokiravo prokurorus ir sužaloto D.P. artimuosius.

Anksčiau už vagystę teistam Laimonui Kirnai skirti trys su puse metų nelaisvės, šešis kartus už plėšimus, netikrų pinigų realizavimą, sveikatos sutrikdymą ir sukeltą eismo įvykį teistam Rimui Krivickui - pusantrų metų, penkiskart už vagystes ir plėšimus teistam Renaldui Taločkai - taip pat pusantrų metų nelaisvės.

Nuosprendis buvo apskųstas ir šių metų gegužę Lietuvos apeliacinis teismas bausmes sugriežtino, pratęsdamas trijulės buvimo nelaisvėje laiką. 24 metų L. Kirna, jau skaičiavęs dienas iki bausmės pabaigos, pataisos namuose dar pagyvens ilgokai. 30-metis R. Krivickas, nors paskirtąją bausmę jau yra atlikęs, tačiau tebėra laisvės atėmimo vietoje, kadangi čia sulaukė nuosprendžio dar už vieną nusikaltimą - už neteisėtą disponavimą narkotinėmis priemonėmis turint tikslą jas platinti, bei dar laukia teismo už poveikį liudytojui.

O 38 metų Renaldas Taločka, atlikęs pusantrų metų bausmę ir išėjęs į laisvę, grįžti į kalėjimą nenori. Juo labiau, kad jo laukia dar vienas teismas – dėl 2009 m. padaryto sveikatos sutrikdymo. Jis kaltinamas tų metų vasario 15 d. per išgertuves sumušęs 24 metų jaunuolį. Tąkart jis smurtavo taip pat negailestingai. Nukentėjusiajam lūžo šonkaulis, nulūžo trys dantys, sukrėstos galvos smegenys, kūnas nusėtas kraujosruvomis.

Šių metų balandžio 13 d. dėl šio nusikaltimo R.Taločka turėjo stoti prieš teismą, tačiau į jį neatvyko. Todėl teismas paskelbė jo paiešką, paskirdamas kardomąją priemonę – suėmimą.

Jei žinote šio asmens buvimo vietą, būtinai praneškite Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Paieškos skyriaus pareigūnams telefonu (8 698) 23784 arba bendruoju pagalbos telefonu 112. Šis žmogus turi sulaukti teisingo atpildo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius