Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas sustabdė Edgaro Karaliaus bylos nagrinėjimą ir kreipėsi į Konstitucinį Teismą

Trečiadienį Vilniaus miesto 1-os apylinkės teismas sustabdė bylos, kurioje kontrabandos karaliumi tituluojamo Viliaus Karaliaus sūnus Edgaras Karalius kaltinamas neteisėtu praturtėjimu, pagal Baudžiamojo kodekso 189 1 straipsnio 1 d., nagrinėjimą.
Dėl šio namo, kuriame gyveno Vilius Karalius, užvirė rimta kova
Dėl šio namo, kuriame gyveno Vilius Karalius, užvirė rimta kova / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, teismas nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą prašydamas ištirti, ar minėtas Baudžiamojo kodekso straipsnis neprieštarauja LR Konstitucijos 23 straipsniui, kuriame sakoma, kad nuosavybė neliečiama.

E.Karalius kaltinamas tuo, kad nuo 2010 m. gruodžio 11 d. nuosavybes teise turi didesnės nei 500 MGL litų vertės turtą, žinodamas, kad jis negalėjo būti įsigytas teisėtomis pajamomis, kadangi jis neturėjo ir neturi pakankamų pajamų, gautų iš teisėtų šaltinių, sumokėti daugiau nei 1,6 milijono litų nurodyto turto įsigijimui.

Bylos nagrinėjimas atidėtas iki kol bus gautas Konstitucinio Teismo nutarimas.

Primename,kad teismas nagrinėja E.Karaliaus bylą, kurioje advokato padėjėju Vilniuje dirbantis 28 metų E.Karalius teismui turės paaiškinti, kaip įgijo daugiau nei 7 mln. litų vertės turtą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) išaiškino, kad įtariamasis turi 6 mln. 400 tūkst. litų kainuojantį namą ir 20 arų žemės sklypą Svajonių gatvėje, Valakupiuose, Vilniuje. Vyras už 700 tūkst. litų taip pat buvo įsigijęs sostinės centre esančias negyvenamas patalpas. Nustatyta, kad E.Karalius turėjo ir automobilį „Mercedes-Benz C220“', kurį pirko už 50 tūkst. litų.

Prokuroras Gintaras Jasaitis yra sakęs, kad E.Karaliui įtarimai pareikšti, kad jis, neturėdamas lėšų, įsigijo brangaus turto. Tyrimo metu paskaičiuota, kad advokato padėjėju dirbantis įtariamasis pats neturėjo ir neturi pakankamai pajamų įsigyti daugiau nei 7 mln. 150 tūkst. litų vertės turtui, nes tuo laikotarpiu jo pajamos tesiekė apie 2 tūkst. litų per mėnesį.

Tuo metu E.Karalius aiškina, kad turėjo ir kitų pajamų - nuomojo centre administracines patalpas.

Namą ir sklypą E.Karalius įsigijo iš buvusio Alytaus mero Česlovo Daugėlos ir jo sutuoktinės. Č.Daugėla žurnalistams yra sakęs, kad kreipsiąsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre, jeigu E. Karaliaus  baudžiamojoje byloje bus konfiskuotas jam ir jo sutuoktinei priklausantis namas.

Daugėlų advokatė yra sakiusi, kad pagal Registrų centro duomenis, namo savininkai tebėra Daugėlos. Tačiau prokuratūra tvirtina, kad yra registruotas juridinis faktas - pirkimo-pardavimo sutartis.

Č.Daugėla su sutuoktine E.Karaliui 2007 metais pardavė prabangų namą ir sklypą šalia Turniškių Svajonių gatvėje. Už milijoninės vertės namą E.Karalius sumokėjo 400 tūkst. litų avansą ir liko skolingas 6 mln. litų.

Kadangi visi pinigai už pirkinį nesumokėti iki šiol, pagal pasirašytą pirkimo-pardavimo sutartį namas turėtų grįžti Daugėloms. Tačiau sausio 11 dieną Vilniaus apygardos teismas atsisakė tvirtinti taikos sutartį, kuria siekta panaikinti pirkimo ir pardavimo sutartį bei grąžinti namą Daugėloms, mat jam pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės. Namo pardavimo ir pirkimo peripetijas toliau aiškinsis Lietuvos apeliacinis teismas, nes E.Karalius ir Daugėlos apskundė teismui nutartį netvirtinti taikos sutarties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius