-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas svarsto, ar pagrįstai nutraukta privataus kaltintojo Remigijui Ačui iškelta byla

Vilniaus apygardos teismas svarsto, ar žemesnės instancijos teismas pagrįstai nutraukė privataus kaltinimo bylą, keltą Mišrios Seimo narių grupės ir Liberalų sąjūdžio nariui Remigijui Ačui dėl galimo įžeidimo.
R.Ačas
R.Ačas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Teismas savo nutartį skelbs daugiau nei po mėnesio – rugsėjo 30 dieną.

Procesas privataus kaltinimo byloje nutrauktas balandžio 2 dieną. Į teismą buvo kreipęsis Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Raseinių rajono susivienijimo pirmininkas Vytautas Bulotas. Jo advokatas pageidavo, kad teismas kreiptųsi į Seimą dėl tuometinio partijos „Tvarka ir teisingumas“ nario neliečiamybės panaikinimo. Tačiau apylinkės teismas nusprendė, kad nebegali tęsti Seimo nariui iškeltos bylos ir ją nutraukė. Tada V.Bulotas parašė apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui.

Byla išsirutuliojo po įvykių 2011 metais, kai tuometinis Raseinių rajono meras R.Ačas įsiveržė į Raseinių lopšelyje-darželyje „Liepaitė“ vykusį darbuotojų susirinkimą, kai bandyta įkurti profesinę sąjungą. V.Buloto teigimu, meras bandė sutrukdyti profsąjungos veiklai ir pažeidė viešąją tvarką bei žmonių rimtį, išgąsdino vaikus.

Seimo narys į teismo posėdį antradienį atvykęs nebuvo, jo interesams atstovavo advokatas Remigijus Kalašnykas. Privatus kaltintojas į bylą taip pat atsiuntė savo advokatą.

R.Kalašnykas teigė, kad apygardos teismo nutartis yra teisėta ir pagrįsta ir V.Buloto skundą reikia atmesti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius