-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas toliau skelbė parama teroristams kaltinamo M.Campbello bylos medžiagą

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį toliau skelbė parama Airijos karinei grupuotei „Real IRA“ kaltinamo airio Michaelo Campbello bylos medžiagą.
Michaelas Campbellas Vilniaus apygardos teisme
Michaelas Campbellas Vilniaus apygardos teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šįkart teismas posėdžiavo už uždarų durų, nors pirmasis bylos medžiagos skelbimo posėdis praėjusią savaitę buvo atviras.

M.Cambello gynėja Ingrida Botyrienė po posėdžio BNS sakė nesuprantanti, kodėl prie bylos medžiagos pridėti iš Airijos gauti dokumentai, kuriuose teigiama, kad M.Campbellas anksčiau buvo teistas.

„Vėliau paaiškėjo, kad tuose dokumentuose kalbama ne apie tą M.Campbellą, nes Airijoje yra daug M.Campbellų. Klaidų gali pasitaikyti, bet kodėl jas reikia pridėti prie bylos?“ – stebėjosi I.Botyrienė.

Kitas posėdis numatytas penktadienį, jame gali būti baigtas bylos medžiagos skelbimas ir sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės.

M.Campbellas buvo sulaikytas Vilniuje 2008 metų sausį. Šiuo metu Vilniuje suimtas Airijos pilietis kaltinamas kėsinimusi kontrabanda tiekti ginklus ir sprogmenis grupuotei „Real IRA“.

„Real IRA“ yra sukarinta organizacija, kuri skelbia siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo – Vieningosios Airijos, t. y. Airijos Respublikos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.

Pagal Airijos įstatymus „Real IRA“ pripažinta neteisėta organizacija, o Europos Taryba pripažino ją su teroro aktais susijusia organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius