-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme – areštinėse orgijas rengusių kalinių baigiamosios kalbos

Šiaulių ir Klaipėdos areštinėse jaunus suimtuosius seksualiai išnaudoję trys kalintys vyrai penktadienį vėl stojo prieš teismą.
Laikinojo sulaikymo kambariai policijos komisariate
Laikinojo sulaikymo kambariai policijos komisariate / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apylinkės teisme už įvairius nusikaltimus kalintys Oktavijus Balsevičius, Darius Mulskis ir Maksimas Močeniatas išsakė baigiamąsias kalbas. Teismo posėdis, kuriame atskleidžiama gausybė intymių detalių, vyko už uždarų durų. To prašė kaltinimą palaikantis prokuroras. 

Ši byla nagrinėjama jau beveik metus. Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2008-aisiais, kai buvo gautas vieno jauno, areštinėje išžaginto vaikino skundas. Pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad aukų yra ir daugiau, iš viso suskaičiuota 11 epizodų, įvykdytų per keturis mėnesius. 

Dažniausiai šių kalinių aukomis tapdavo jauni, fiziškai silpnesni vyrukai. Juos kaliniai netgi vadindavo „seksiukais“. Savo aukų jie rado ir Klaipėdos areštinėje, ir Šiaulių tardymo izoliatoriuje. 

Buvo kelta ir versija, kad trijulė tapo pareigūnų įrankiais, siekiant išgauti iš įtariamųjų prisipažinimą.

Patys kaltinamieji neigia mestus kaltinimus ir teigia, kad ši byla – sufabrikuota.

Visi trys jie jau kali. Penkis kartus teistas Palangiškis O.Balsevičius nuteistas už grupinį išžaginimą ir turto prievartavimą. Vyras prieš kelerius metus pagarsėjo, kai surakintomis rankomis sugebėjo pasprukti nuo policijos pareigūnų, vedusių jį į apklausą Klaipėdos apygardos prokuratūroje. Nuo teisėsaugos pasislėpusį vyrą pareigūnai aptiko tik po mėnesio. M.Močeniatas teistas septynis kartus, jis siejamas su viena nusikalstama grupuote Klaipėdoje.

Keturis kartus teistas Darius Mulskis šiuo metu bausmę atlieka už narkotinių medžiagų platinimą. 

Prokuroro teigimu, nuosprendis šioje byloje gali būti paskelbtas dar šiais metais. Seksualiai kitus suimtuosius prievartavusius vyrus norima įkalinti iki 11 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius