Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme atversta pernykštės žiemos smurto išpuolių prieš panevėžiečius byla

Kelias dienas panevėžiečius ir šalies visuomenę privertusių sunerimti pernai žiemą mieste įvykdytų nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamoji byla antradienį pradedama nagrinėti Panevėžio apygardos teisme.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Heneralinė prokuratūra, šioje byloje nusikalstamų veikų padarymu – dviejų asmenų nužudymu, pasikėsinimu nužudyti, plėšimais ir neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu kaltinamas anksčiau teistas ir dabar atliekantis laisvės atėmimo bausmę 26 metų panevėžietis E.S.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią didelės apimties baudžiamąją bylą palaikys perdavęs ją nagrinėti teismui ir surašęs kaltinamąjį aktą Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis.

„Tą žiemos vakarą vienas po kito įvykdyti žiauraus smurto išpuoliai kelias dienas buvo privertę sunerimti panevėžiečius ir jų šeimas. Prokurorams ir policijos pareigūnams teko didelė atsakomybė ištirti  padarytus nusikaltimus, nustatyti juos padariusį asmenį tam, kad jis sulauktų įstatymų numatytos griežtos bausmės. Kaltinamojo padarytose nusikalstamose veikose nustatyti požymiai nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl dviejų asmenų nužudymo iš savanaudiškų paskatų ir pasikėsinimo nužudyti trečiąjį, taip pat dėl plėšimų ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kuris turėjo įtakos šių veikų padarymui“, – teigia ikiteisminį tyrimą organizavęs, kontroliavęs ir jam vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis.

Pernai vasario 27 d. vakare Panevėžio miesto pietinės dalies Beržų, Ramygalos ir Lakštingalų gatvėse buvo nužudyti du žmonės, vienas – sužalotas peiliu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tą vakarą apie 19 val. Ramygalos g. 65 namo laiptinės pirmajame aukšte E. S., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, peiliu į nugarą nužudė vieną, po to – apie 19.35 val. Beržų g. 33 namo laiptinėje – kitą žmogų, smogęs jam 13 kartų.

Apie 19.55 val. Lakštingalų g. 11 namo kieme pasikėsino nužudyti dar vieną žmogų, tris kartus smogęs peiliu jam į nugarą. Pirmoji auka buvo apiplėšta, kitas dvi pasikėsinta apiplėšti: vieną sutrukdė, pas kitą – nieko nerado.

Tarp kitų E. S. padarytų nusikalstamų veikų – panaudojant smurtą apiplėšti penki asmenys, neteisėtas disponavimas savadarbiu šaunamuoju ginklu ir dviem šoviniais.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, jį kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tam, kas nužudė du ar daugiau žmonių, numato laisvės atėmimo bausmes iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius