Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme klausytasi slaptų D.Šalugos ir verslininko pokalbių

Buvusio aukšto sostinės savivaldybės tarnautojo baudžiamąją bylą narpliojantis Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas ketvirtadienį tęsė įrodymų tyrimą.
Darius Šaluga
Darius Šaluga. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Verslas

Teisme, dalyvaujant pagrindiniam bylos liudininkui verslininkui Mariui Benečiui, klausytasi jo ir D.Šalugos pokalbių įrašų.

Įrašuose, kuriuose buvo gausu keiksmažodžių, M.Benečio teigimu, kalbėta apie tai, kaip įtikinti savivaldybės tarnautoją Astą Tiškevičienę, kad ši perduotų projektavimo sąlygų sąvadą, nes esą jam perduoti jau buvo praleisti visi terminai.

Paklaustas, kodėl sutiko padėti M.Benečiui, D.Šaluga tvirtino, kad su verslininku jį siejo draugiški santykiai, jis jam padėdavo, tačiau už tai pinigų niekada neėmė.

Prokuratūra kaltina buvusį Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorių D.Šalugą reikalavus 100 tūkst. litų iš M.Benečio. Pats D.Šaluga tvirtina, kad pats M.Benetis buvo pažadėjęs 100 tūkst. litų paaukoti Rusų sąjungai.

„Ta pagalba M.Benečiui tęsėsi keletą metų, ir už tai atlygio jokia nebuvo imama. Parama Rusų sąjungai nesusijusi su pagalba“, – teismą tikino D.Šaluga.

Bylos duomenimis, 2007 metų vasarį D.Šaluga sostinės savivaldybės pastate esą nurodė M.Benečiui, kad paveikė savivaldybės tarnautoją A.Tiškevičienę ir kitus neįvardytus tarnautojus, savivaldybės tarybos narius, jog būtų priimtas verslininkui palankus sprendimas.

M.Benetis siekė, kad jo turimuose sklypuose Smalinės kaime būtų padidintas leidžiamas užstatymo procentas.

Prokuroro teigimu, 2007 metų žiemą ir pavasarį susitikęs, kalbėdamas telefonu su M.Benečiu D.Šaluga esą įtikinėjo verslininką, kad gali paveikti savivaldybės tarnautojus dėl jam reikiamo sprendimo.

2007 metų vasarą A.Tiškevičienė išdavė M.Benečiui reikalingas sąlygas detaliajam planui rengti. Bylos duomenimis, dalis kyšio – 50 tūkst. litų – D.Šalugai perduota prieš tai, likusieji 50 tūkst. litų – po to.

2007 metų liepos 24 dieną D.Šaluga buvo sulaikytas STT pareigūnų. Jo automobilyje rasta 50 tūkst. litų.

Pats kaltinamasis yra pateikęs savo versiją – esą M.Benetis buvo pažadėjęs 100 tūkst. litų paaukoti Rusų sąjungai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius