-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismo pasiūlymas žvaigždei Montvydui: vairuoti toliau, bet pamąstyti apie poelgius kelyje

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) penktadienį patvirtino, kad sostinės kelių policija iš atlikėjo Donato Montvydo vairuotojo pažymėjimą buvo linkusi atimti nepelnytai.
M. Jacksoną įkūnijo dainininkas Donatas Montvydas.
Lygiai prieš savaitę 23-iąjį gimtadienį šventęs dainininkas Donatas Montvydas ir teisme švenčia pergalę. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penkis mėnesius pasėdėti keleivio vietoje ir tuo pačiu pamąstyti apie drausmingą vairavimą. Tokią galimybę žinomam pramogų pasaulio atstovui D.Montvydui siūlė sostinės kelių policija.

Tačiau  23 metų D.Montvydo tokia galimybė nesužavėjo: jis kreipėsi į teismą ir penktadienį švenčia pergalę.

VAAT šiandien patenkino žvaigždės skundą dėl Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnų nutarimo atimti iš jo vairuotojo pažymėjimą. Teismas pabrėžė, kad iš principo D.Montvydui pagrįstai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, tačiau pakeitė nutarimą, švelnindamas pareigūnų parinktą nuobaudą. Teisių atėmimas 5 mėnesiams pakeistas šiuo atveju maksimalia 200 litų bauda. 

Policininkų nemalonę dainininkas, TV3 projekto „Šok su manimi“ dalyvis D.Montvydas užsitraukė dėl to, kad praėjusią vasarą,  rugpjūčio 15 dieną, 17.10 val. sostinės Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių sankryžą automobiliu Ford Focus kirto degant draudžiamajam šviesoforo signalui.

Skųsdamas nepalankų policijos nutarimą teismui D.Montvydas laikėsi versijos, kad minėtoje situacijoje negalėjo staigiai stabdyti, mat būtų sukėlęs pavojų kitiems eismo dalyviams, todėl leido sau baigti manevrą – nestabdydamas įveikė sankryžą jau po to, kai leidžiamasis žalias šviesoforo signalas buvo užgesęs.

Policininkai jauno vairuotojo D.Montvydo atžvilgiu buvo nusiteikę griežtai ir dėl to, kad už KET pažeidimus jis buvo kelis sykius baustas ir iki šio incidento su šviesoforu.

Žvaigždės skundą išnagrinėjusi VAAT teisėja Veslava Ruskan pabrėžė, kad tenkindamas D.Montvydo prašymą teismas atsižvelgė ir į pažeidimo pobūdį, ir į pažeidėjo asmenybę. Teismas padarė išvadą, kad nuobaudos ir prevenciniai tikslai bus pasiekti vairuotojui skiriant baudą, bet neatimant iš jo teisių. Teisėjos V.Ruskan įsitikinimu, vairuotojo pažymėjimo atėmimas šiuo konkrečiu atveju būtų neproporcinga nuobauda. 

Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkės padėjėja ryšiams su visuomene Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė 15min.lt priminė, kad už D.Montvydo poelgį sankryžoje policija turėjo teisę skirti pažeidėjui baudą nuo 100 iki 200 litų arba atimti vairuotojo pažymėjimą nuo mėnesio iki pusmečio.

Parinkdami 5 mėnesių teisių atėmimo terminą, pareigūnai skyrė beveik maksimalią nuobaudą.

To, kad teisių atėmimas būtų pakeistas nors ir maksimalia bauda, teismo prašė ir D.Montvydas. Svarbiausia jam buvo įrodyti ne savo teisumą dėl situacijos sankryžoje, o gauti švelnesnę nuobaudą –  trumpesnį teisių atėmimo terminą arba baudą.

Penktadieninė VAAT nutartis gali netenkinti Vilniaus kelių policijos. Pareigūnai taip pat turi teisę toliau ginti savo poziciją D.Montvydo atžvilgiu ir per 10 dienų pateikti skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Šio verdiktas būtų galutinis ir neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius