Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo salėje – kompozitoriaus T.Dobrovolskio nužudymo įrankis

Į Vilniaus apygardos teismą, nagrinėjantį kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo bylą, penktadienį buvo atgabentas nužudymo įrankis – ilgas moteriškas skėtis mediniu kotu.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kompozitorius Vilniaus mieste prie tuomet veikusio naktinio baro nužudytas vienu smūgiu – skėčio metalinis galas pataikė į akį, pažeidė smegenis. Skėčio smaigalys ne tik sužalojo akies obuolį, bet, slinkdamas gilyn, pasiekė galvos smegenis, sužalojo kraujagyslę. Nukentėjusįjį ištiko koma, jis vėliau mirė ligoninėje.

Šiuo atveju skėtis domino valstybės kaltintoją prokurorą Liutaurą Rudzevičių ir nukentėjusiesiems atstovaujantį advokatą Mindaugą Kukaitį. Pagal baudžiamąjį procesą, numatyta, kad daiktiniai įrodymai šalių prašymu apžiūrimi teismo posėdyje. Nėra labai dažni atvejai, kad nužudymo įkalčiai ar įrankiai pristatomi į teismo salę, šalys paprastai to nepageidauja.

„Skėtis – lūžęs, pažeistas trijose vietose – per vidurį skėčio lūžimas yra, nuo rankenos buvo nulaužtas, galas išlūžęs. Savininkė sakė, kad jis naujas, nustumiant jis negalėjo taip sulūžti. Mums kyla įtarimas, kad jis išluptas iš rankų buvo. Ekspertas galėtų paaiškintų, gal kaltinamasis galėtų parodyti, kaip tą skėtį stūmė“, – BNS sakė advokatas M.Kukaitis.

Į kitą posėdį, kuris vyks lapkričio 3 dieną, bus iškviestas skėtį tyręs ekspertas. Tyrimo metu jis negalėjo nustatyti skėčio sulaužymo mechanizmo.

Kai kurie proceso dalyviai posėdyje pageidavo apklausti poligrafo specialistą, tyrusį vieną kaltinamąjį ir liudytojus. Teismas šį prašymą atmetė.

Poligrafo tyrimai jau yra atlikti ir paskelbti, be to, užfiksuoti vaizdo medžiagoje. Tyrimas vadinamuoju melo detektoriumi parodė, kad mirtiną smūgį skėčiu galėjo suduoti kaltinamasis Karolis Pociūnas. Šiam jaunuoliui pateikti kaltinimai dėl nužudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius