-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo sprendimu šaudyti mėgstančiam pensininkui specialiuose kursuose teks mokytis suvaldyti savo įtūžį

Teismo skirta bausmė Panevėžio rajono gyventoją P.Š. turėtų atbaidyti nuo pagundos savo tiesą įrodinėti spyriais ar revolverio šūviu. Be to, vyrui teks mokytis suvaldyti savo įtūžį specialiuose kursuose.
Revolveris
Revolveris / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio miesto apylinkės teismo pranešime, pirmadienį teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje 63 metų pensininkas P. Š. kaltinamas spyręs kelis kartus žmonai ir šovęs į duris iš sendaikčių turguje pirkto savadarbio revolverio.

Vieną šio mėnesio vakarą neblaivus P.Š., namuose su žmona žiūrėdamas televizorių, susiginčijo dėl laidos. Žodis po žodžio tarp sutuoktinių įsiplieskė aršus ginčas. Įsiutęs P.Š. spyrė žmonai į pilvą, paskui išsitraukė iš stalčiaus revolverį ir šovė į duris. Moteris iškvietė policiją.

Šaunamąjį ginklą ir šovinius P.Š. pirko Panevėžio automobilių turguje praėjusių metų pavasarį ir laikė juos namuose. Specialistai nustatė, kad tai lygiavamzdis revolveris, pagamintas savadarbiu būdu iš pramoninės gamybos 9 mm kalibro revolverio „Olympic 38". Pagal Lietuvos Respublikos Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą, šis revolveris yra savadarbis šaunamasis ginklas, tinkamas šaudyti ir priskiriamas civilinėje apyvartoje draudžiamiems ginklams.

Teismas, išnagrinėjęs visus įrodymus ir aplinkybes, konstatavo, jog P.Š. atsakomybę lengvina tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimus ir dėl jų gailisi, anksčiau nėra baustas administracine tvarka. Su žmona vyras susitaikė, ši jam atleido. Kaltinamojo atsakomybę sunkina tai, kad jis nusikalto būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Panevėžio rajono gyventoją P.Š. teismas pripažino kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir skyrė 1 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 1 metams. Kaltinamajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – įpareigojimas dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Savadarbis revolveris, šratas, trys vienos rūšies tūtelės, nuosprendžiui įsiteisėjus, turės būti konfiskuoti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui per Panevėžio miesto apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius