Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismo verdiktą išgirdo dvigubą žmogžudystę Kaune įvykdę budeliai: salėje nesėdėjo kartu

Penktadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis dvigubos žmogžudystės Kaune byloje. Aukas, iš kurių viena buvo kankinta elektrošoku, savame kieme paslėpę žmogžudžiai – Vitalijus Tereščenko ir Gintaras Majauskas, pripažinti kaltais ir už grotų pasiųsti daugiau nei dešimtmečiui. V.Tereščenko laisvės nematys kiek ilgiau nei jo bendras.
Kauno apygardos teisme tęsiama dviguba žmogžudyste kaltinamų vyrų byla
Kauno apygardos teisme tęsiama dviguba žmogžudyste kaltinamų vyrų byla / 15min.lt koliažas

Į teismo posėdžių salę penktadienį abu kaltinamieji atvesti atskirai: vienas jų uždarytas į kaltinamiesiems skirtą stiklinę patalpą, kitas liko sėdėti ant kėdžių, – ten, kur sėdi bylos stebėtojai, nukentėjusieji, liudininkai. Budeliai tiesiog susipyko ir negalėjo būti vienas šalia kito. Barnio priežastis liko nežinoma.

Teismas V.Tereščenko nuteisė kalėti 17-ai metų, G.Majauską – 16-ikai.

Būtent tokį įkalinimo terminą teismui siūlė skirti ir bylos prokurorė. Pasak jos, bylos nagrinėjimo metu abu kaltinamieji savo kaltę pripažino iš dalies.

Viena iš aukų buvo užpulta žaidžiant, rodos, nekaltą kortų žaidimą „Tūkstantis“.

Vieno nužudytojo šeimai teismas priteisė 15 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, kito – 25 tūkst. eurų. Šias sumas abu nuteistieji turės atlyginti solidariai.

Bylos duomenimis, kaltinamieji nuteisti už tai, kad 2014 metų rugpjūčio 31 dieną, vakaro metu, Kaune, G.Majausko ir jo sugyventinės gyvenamojoje vietoje Kanapių gatvėje, būdami apsvaigę nuo alkoholio, tarpusavio konflikto su nukentėjusiuoju R.P. metu tyčia bendrais veiksmais sudavė daugybinius smūgius rankomis ir kojomis šiam į veidą, kaklo sritį, krūtinę. Kankindami auką, kaltinamieji panaudojo ir elektrošoką. Galiausiai sugėrovas nuo galvos traumos (patyrė daugybinius kaukolės lūžius) įvykio vietoje mirė. Nustatyti ir dvigubi šonkaulių bei krūtinkaulio lūžiai.

Iš karto po to, veikdami kartu, G.Majauskas ir V.Tereščenko paslėpė nužudyto asmens kūną prie namo esančiame garaže. Vėliau jie užkasė nužudytąjį prie to paties namo tvoros. Po kelių dienų, tiksliau ikiteisminio tyrimo nenustatytu laiku, abu kaltinamieji, padedami dar vieno vyro, mirusio 2016 metais, lavoną išvežė ir įmetė į Nemuną ties Kauno Ringuvos gatve.

Teisme atsidūrę vyrai kaltinami ir tuo, kad 2015 metų kovo 22 dieną, būdami tame pačiame name Kanapių gatvėje, apsvaigę nuo alkoholio, susipyko su kitu nukentėjusiuoju A.P. G.Majauskas rankomis sugriebė nukentėjusiajam už kaklo, dešinės rankos dilbiu užspaudė jį ir ėmė smaugti. Tuomet jis suėmė abiejų rankų delnais aukai už galvos, pasuko ją 2–4 kartus į šoną. G.Majauskas laikė keliu prispaudęs nukentėjusįjį prie žemės, o V.Tereščenko tyčia sudavė rankomis mažiausiai du smūgius aukai į veidą ir tyčia mažiausiai du kartus dūrė peiliu jam į krūtinę. Nukentėjusysis nuo sužalojimų įvykio vietoje mirė.

Užgesus jo gyvybei, kaltinamieji, veikdami kartu, užkasė kūną prie namo esančiame garaže.

1979 m. gimęs, Vilkijos kaime Kauno rajone gyvenantis G.Majauskas teigė baigęs tik 6 klases, pastaruoju metu niekur nedirbo. Kaltinamasis praeityje yra teistas. 1987 m. gimęs V.Tereščenko iki suėmimo niekur nedirbo, buvo registruotas darbo biržoje. Praeityje kaunietis teistas ne vieną kartą, tikėtina, tris.

„Pažįstu tik vieną kaltinamąjį – Tereščenko. Gyvenome viename kaime seniau. Tą lemtingą dieną grįžusi iš darbo sūnaus namuose neradau. <...> Naiviai važiavo su draugu susitikti, o draugas užmušė. Kai sužinojau, kur sūnus išvažiavo, supratau, kad gyvas nebegrįš. Buvo nuojauta. Nes išvažiavo pas banditų banditą. Tuos dvejus metus, kol nebuvo rastas kūnas, ir laidojau sūnų, ir vėl prikėliau. Maniau, gal uždarbiauja kur“, – anksčiau teisme liudijo nužudyto A.P. mama, prašiusi priteisti 30 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Apie tai, kad jis buvo nužudytas, moteris sužinojo tik 2017 metais, prabėgus dvejiems metams po nužudymo.

Antrojo nužudytojo – R.P. – sesuo teisme tikino, kad jos brolis kankintas ilgai, nes liudininkė girdėjusi, kaip kaltinamieji tarėsi pribaigti auką, nes „sūha nestimpa“. Buvo deginami ir nužudytojo batai, nes dėl smarvės sulėkė aiškintis kaimynai.

Vėliau, pasak R.P. artimųjų, sudegė ir visas pastatas, kuriame įvykdytos abi žmogžudystės. Kai tyrėjai atvyko ieškoti užkasto nužudyto A.P. kūno, naujieji savininkai buvo pradėję betonuoti pagrindus naujam namui. Nužudytasis galėjo būti palaidotas po storu cemento sluoksniu. Spėta laiku.

15min primena, kad perduodama bylą į teismą Generalinė prokuratūra informavo, kaip netikėtai, nagrinėjant vieną nužudymą – A.P., paaiškėjo faktų apie antrąjį – R.P. nužudymą. Apklausiami patys įtariamieji prasitarė, kad nužudyto asmens kūną iškasė ir įmetė į Nemuną. A.P. kūnas buvo rastas užkastas vieno iš įtariamųjų kieme, tad įtariamieji kalbėjo apie kito vyro pasiuntimą myriop. R.P. kūnas iš Nemuno buvo ištrauktas dar 2014 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius