-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui grasinęs 17 kartų teistas Algirdas Karčiauskas kaltę bandė suversti kitam kaliniui

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paskelbė, kad atmeta Algirdo Karčiausko apeliacinį skundą. Sostinės teisėjai konstatavo, kad visiškai sutinka su pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu, kuriame A.Karčiauskas pripažintas kaltu dėl turto prievartavimo ir nepagarbos Klaipėdos apylinkės teismui.
Richardas Komas
Asociatyvinė iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vyriškiui už grasinimą teisėjams ir turto prievartavimą buvo paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausmę, o subendrinus šią bausmę su kitais nuosprendžiais paskirtomis bausmėmis jis pataisos namuose turės praleisti 10 metų.

Kadangi A.Karčiauskas teigė, kad rašyti grasinančius laiškus jį privertė kitas kalinys, Apeliacinis teismas dėl šių teiginių atliko įrodymų tyrimą. A.Karčiausko nurodytas asmuo teisme buvo apklaustas. Jis pripažino, kad pažįsta A.Karčiauską, tačiau neigė vertęs rašyti jį grasinančio pobūdžio laiškus teismui ir apie tai nieko negali paaiškinti.

Teismas atkreipė dėmesį, kad versiją apie privertimą rašyti grasinančius laiškus A.Karčiauskas iškėlė tik apeliaciniame skunde, pasakojama Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Kristinos Petrošienės penktadienį paviešintame pranešime. Ikiteisminiame tyrime jis kaltu neprisipažino, bet kaltės nevertė ir kitam asmeniui. O štai bylą pirmąja instancija nagrinėjančiame teisme jis prisipažino, kad Klaipėdos apylinkės teismui grasinančio pobūdžio laiškus parašė, nes norėjo būti perkeltas kalėti į kitus pataisos namus.

Teisėjų kolegijos nuomone, tokie Algirdo Karčiausko argumentai niekuo nepagrįsti. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad jo parodymai yra nenuoseklūs ir prieštaringi, todėl jais galima vadovautis tik tiek, kiek jie neprieštarauja faktinėms bylos aplinkybėms. Pavyzdžiui, rašysenos specialisto išvada neginčijamai teigia, kad 2013 m. birželio 13 d. grasinančio pobūdžio prašymo tekstą parašė ir pasirašė pats Algirdas Karčiauskas.

A.Karčiauskas nuteistas už tai, kad 2013 m. vasarą, kalėdamas Lukiškių ir Šiaulių tardymo izoliatoriuose, Klaipėdos apylinkės teismui atsiuntė du grasinančio pobūdžio laiškus, kuriuose nepagarbiai atsiliepė apie teismą ir teisėjus, grasino jiems susidorojimu, nurodydamas konkrečias jų pavardes reikalavo didžiulių pinigų sumų.

Apeliaciniame skunde vyriškis įrodinėjo esąs nekaltas ir kad jį rašyti grasinančius laiškus Klaipėdos apylinkės teismui privertė kartu kalintis kitas asmuo.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius