Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui melavęs Kairių gyventojas nevairuos 4 metus ir turės sumokėti 1303 eurus

2014 metų spalio mėnesį 40-metis Šiaulių rajono gyventojas R.G. nusižengęs kelių eismo taisyklėms – automobiliu apgadino svetimą nuosavybę ir pabėgo iš įvykio vietos. Teismo posėdžio metu vyras keitė savo parodymus, todėl bausmė nebuvo švelni.
Įvykio vietoje
Asociatyvi nuotr. / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Praėjusių metų spalio 19 d. rytą policijos pareigūnus pasiekė žinia, jog Šiaulių rajone, Kairių miestelyje, namo teritorijoje, rastas automobilis „Opel Vectra“, kuris, įvažiuodamas į kiemą, apgadino tvorą ir rėžėsi į medį.

Prie detales tikslinančių pareigūnų priėjo du vyrai – E.P. ir neblaivus R.G., kuris nieko nelaukęs prisipažino sukėlęs avariją.

Abu vyrai jau buvo lankęsi jos namuose, prašydami nekviesti policijos ir žadėdami sutvarkyti suniokotą tvorą.

Nukentėjusioji juos atpažino – pasirodo, prieš atvykstant policijos pareigūnams, šie abu vyrai jau buvo lankęsi jos namuose, prašydami nekviesti policijos ir žadėdami sutvarkyti suniokotą tvorą.

Vis dėlto moteris nusprendė vyriškių neklausyti ir supratusi, jog padarytas nusižengimas, iškvietė policijos pareigūnus.

Šiems R.G. irgi prisipažino, kad automobilį vairavo bei eismo įvykį padarė jis, ir tai patvirtino savo parašu.

Teismo posėdžio metu, kai buvo nagrinėjama ši administracinė byla, R.G., ko gero, išsigandęs atsakomybės, persigalvojo ir kaltu nebeprisipažino – tikino buvęs streso būsenos, todėl nesuprato, ką daro, o kaltę prisiėmė už neva avariją padariusį savo devyniolikmetį giminaitį I.J.

Teismas, išnagrinėjęs šią bylą, konstatavo, jog neblaivus (1,74 promilės) R.G., vairuodamas automobilį „Opel Vectra“, esant slidžiai kelio dangai, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio, apgadino namą juosiančią tvorą ir, įvažiavęs į kiemą, atsitrenkė į medį bei iš eismo įvykio vietos pasišalino, nepranešęs apie tai policijai.

Už tai, jog pažeidė kelių eismo taisykles, bei pasitraukė iš eismo įvykio, su kuriuo yra susijęs, avarijos kaltininkas R.G. sulaukė 1303 eurų baudos ir 4 metams neteko teisės vairuoti transporto priemonių.

R.G. draugai, melagingai liudiję teisme, taip pat buvo įvertinti – už tai, jog buvo pasirašytinai įspėti dėl administracinės atsakomybės už melagingų parodymų davimą, tačiau vis tiek liudijo melagingai, jiems buvo iškeltos administracinių teisės pažeidimų bylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius